Korábban csípéseket fedeztem fel magamon, ám egy darabig csak bolhára gyanakodtam (kutyák, tengerimalac stb). Volt már ilyenre példa. De mikor ezek elkezdtek súlyosan elterjedni a lehetséges válaszok egy részét kizárva arra jutottam, hogy atkás fertőzésem van (r*hesség). Ennek megfelelően Novascabinnal kezdtem el kezelni magam. Két üveggel már "elfogyasztottam" ebből, most megy a harmadik. Az általam látható testfelületeimen már nem keletkeznek újabb csípések, de a keményen roncsolt részeken van egy pont, ami máig nagyon ég, és bizonyos fénynél filmszerű réteget vélek ott felfedezni. Ez arra utal, hogy vannak még atkáim? Bőrgyógyászhoz még nem mennék el, mert a munka mellett rengeteg dolgom van, aztán az csak 40+ km-re van innét.
Én az Eü-ben dolgozom és megtanultam kezelni a rühöt. Az első és nagyon fontos, hogy többfajta rüh létezik nálunk a Norvég rüh most a sláger. ez kiütés szerű, pattanásos bőrt eredményez és nagyon viszket, ha meleg víz és a meleg ágy éri. A kiütések a hason háton és a lábszáron a leglátványosabbak, de ismert olyan is, hogy kezeletlen beteg arca fejbőre is rühös lesz. A hagyományos rüh és a norvég rüh ugyan azt a figyelmet és óvatosságot igényli illetve a kezeléses használt szer összetétele más lehet.
2019. jan. 9. 09:10
12/15 anonim válasza:
Megtanultad kezelni,de akkor léci adj használható tanácsot ne csak lexikálisat .
2019. dec. 17. 00:50
13/15 anonim válasza:
2024 júniusban a Duna áradása után szúnyog invázió lepte el a Római pertot, ahová evezni járok heti legalább 3 alkalommal. A csipesek miatt azt feltételezték hogy szúnyogok voltak. Ugyanebben az időszakban rendeltem új ágyat, matracot. 1,5 hónap telt ez a csipesek nem múltak a viszketés nagyon durva volt ezért sajnos későn de mégis elmentem bőrgyógyász orvoshoz ahol sürgősséggel időpont hianyaban 5 órat ültem mivel időpontot csak két hónap múlvár
a lehett kapni.A lényeg. Doki megállapította a rüh atka fertőzést. Addigra már olyan allergiás kiuteseim voltak mint csalánkiütés, a vakaras miatti bőr alatti halyszalerek veralafutasa ezt is doki mondta. Olyan voltam, mint akit agyonvertek nagyon durván nézett ki a lábam, karom. Jelenleg 3 kezelésen túl vagyok db 15.000,-ft gyógyszer. 2 alkalommal fertőtlenítették a lakást ez kb. 80.000,- Ft a kocsimat is. Mindent mostam vasaltam. Ezek után még most is vannak viszkető részek a testemen, de már érzem, hogy gyógyult vagyok. Pszichésen teljesen rottyon lettem az egésztől mert amúgy nálam itthon nem tisztaságot tartok általánosságban, hanem higiéniát. Van különbség.Mégis be lett hurcolva az atka. Nem mentem közösségbe mivel megtehettem mert full home officet biztosít a munkahelyem. Csak azért osztottam meg ezt, hogy legyen valami infó ha véletlenül elkaaja valaki az nem koszossag, nem tehet róla. Ha kérdés van írj és megosztom a tapasztalatokat. Nekem nem nagyon volt segitsegem.
aug. 18. 20:50
14/15 anonim válasza:
Ja és még 1 infó: pszichésen annyira kikeszultem hogy azóta sem tudok abban az ágyban aludni pedig már 2 alkalommal fertotlenitve volt. Állandóan figyelem a bőröm ha valami miatt viszket. Teljesen raparazodtam erre az egészre. De írják is és az atka irtó szaki is felhívta a figyelmem hogy ez lesz és legyek túl a pszichés terhelésen de még nem tudtam megtenni. Szóval több fronton tesz rottyra ez a szar. Ezért sem jó ha olyan kommentek érkeznek amiket olvastam pl.: "te gyökér közösségbe mész" annak a gyökérnek szó szerint, aki ilyet ír azt kívánom kapja el ezt a szart soha többet nem fog ilyet kommentelni
aug. 18. 20:59
15/15 anonim válasza:
14/14 ! Honnan tudhatom,h gyògyult vagyok ès màr "csak" az elõzõleg megjelent reakciòk miatt viszketek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!