Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ma voltam háziorvosnál azt...

Ma voltam háziorvosnál azt mondta hall egy kis zörejt a tüdőmben?

Figyelt kérdés
emellett szombat este óta lázas vagyok. MOST CSAK ÉRDEKESSÉGBŐL. DE ha ilyen esetbe a hideg falnak dőlök kaphatok tüdőgyulladást? Semmi tervem kipróbálni hülye nem leszek, csak érdekel hogy ilyen esetbe hamar ki alakul-e a tüdőgyuszi?
2017. jan. 24. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:

A tüdőgyulladást nem az okozza, hogy hideg éri a mellkasodat vagy a hátadat. Sőt, a hideg semmilyen betegséget nem okoz, csak gyengíti az immunrendszert, ami által az ember fogékonyabbá válik a fertőzésekre.

Ha bakteriális fertőzésed van vagy lesz és a tüdődben lerakódik a váladék, akkor attól lehet vagy lesz tüdőgyulladásod.

Ilyenkor javasolt baktérium esetén az orvos által felírt antibiotikumot beszedni, illetve köptetőt használni.

2017. jan. 24. 18:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Aztmondta az orvosom hogy még ne szedjek semmit.. És akkor mit NE csináljak vagy inkább mit csináljak hogy ne legyen tüdőgyulladásom? nagyon nem lenne jó :|
2017. jan. 24. 18:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha sárgássá-zöldessé válik az orrváladékod, vagy ha köhögsz és ilyen színű váladék jön fel, vagy nem múlik a láz, akkor menj vissza az orvoshoz, mert az már bakteriális fertőzésre utal, akkor ír majd fel antibiotikumot. Valószínűleg most még nincs erről szó, ezért nem írt fel.

Illetve ha hurutos a köhögésed, tehát érzed, hogy szakadozik fel, vagy szakadozna, akkor vegyél a patikában köptetőt, ACC-t vagy hasonlót.

2017. jan. 24. 18:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Van sárgás zöldes köpetem, de ezt a doktornőnek is mondtam és annyit mondott rá köpjem mindig ki. Szakadozik is a köhögés de ez mellett nagyon fáj a hátam:(
2017. jan. 24. 18:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor köptetőt vegyél mindenféleképpen, az segít, hogy minden váladék, ami le van rakódva, az feljöjjön.
2017. jan. 24. 19:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Es ha nem.veszek be? Nincs epp itthon es csak jovoheten tud apa venni:(
2017. jan. 24. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor igyál hagymateát és ha pár napon belül nem javulsz, akkor menj vissza az orvoshoz, mert lehet gyógyszer is kell majd.
2017. jan. 25. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!