Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Torokgyulladást otthon hogyan...

Torokgyulladást otthon hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
Nagyon fáj és nyelni sem tudok. Közben hasmenésem is van :(
2017. jan. 19. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Szopogass torokfertőtlenítőt - olyan a lagjobb amiben van lidocain is, pl. Mebucain, Strepsils plus, igyál sok folyadékot, vegyél calcium pezsgőtablettát. A hasmenésed miatt diétázzál - 1-2 napig főtt krumpli, ropi,rizs (tejet,tejterméket tilos), vegyél probiotikumot, Cralexet vagy széntablettát. Lehet,hogy szükséged lesz antibiotikumra is,de először a hasmenésedet kell rendezni,mert az antibiotikum azt rontani fogja.
2017. jan. 19. 21:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Anyának is antibiotikumot írtak fel rá. Én azt nem akarom, múltkor egy hónapig tartott kigyógyulni az antibiotikum okozta gombából, bélgyulladásból.

Már 4 napja nem alszom miatta. Megpróbáltam a sós vizet is, de nem használ. Gennyes szerintem, meg váladék jön a mandulámból.

2017. jan. 19. 23:43
 3/6 anonim ***** válasza:
A gégészeten voltál már?Lehet tüszős mandulagyulladás,garatgyulladás...látatlanban nem lehet tudni.Mutass képet a torkodról.
2017. jan. 20. 06:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha valóban gennyes,akkor ha szeretnéd,ha nem KELL az antibiotikum! Mutasd meg orvosnak,majd ő eldönti valóban genny ürül-e. Ha szedni kell az antibiotikumot,akkor azonnal kezdd el szedni a probiotikumot is és azt még az antibiotikum befejezése után is szedd.
2017. jan. 20. 21:53
 5/6 A kérdező kommentje:

Megint estére lett szörnyű. Ha hétfőig nem múlik elmegyek az orvoshoz.

Napok óta nem tudok aludni, mert az orrom is iszonyúan be van dugulva. A sok folyadék (6-10 liter) valamelyest használ, muszáj is mert egyből kuszáradok. Az este szörnyű. A hasmenés legalább talán elmúlt.

Legalább 3 éve nem voltam beteg, erre most télen ez már a sokadik. Ki sem gyógyulok rendesen és itt az újabb betegség. Nem tudom hogyan húzom ki reggelig.

Amúgy milyen orrsprayt ajánlotok, mert a Nasivin semmit nem használ.

2017. jan. 20. 23:57
 6/6 anonim ***** válasza:

az antibiotikum egyébként egy nagyon kegyetlen dolog én is egy életre meggyűlöltem, ha egy mód van rá jobb más gyógyulási módszert keresni.

Nekem világéletembe jó gyomrom volt, 15 évesen kaptam el egyszer egy erős hányós/hasmenős vírust, aztán torokgyulladásra antibiotukumot írt fel a doki, rögtön szétceszte a beleimet, hiába szedtem hozzá probiotikumot, legalább egy hónap kellet mire nagy nehezen helyrejött....

2017. jan. 21. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!