Mennyire károsodik a szem ha 1 esetleg 2 hónapig nem veszem ki a kontaktlencsém?
Már 2 éve kontaktlencsét használok. Annó minden nap kivettem betettem másnap stb... aztán elkezdtem bent hagyni 2-3 napig majd már hetekig és most pedig már van, hogy ugyanaz a lencse 2 hónapig van bent a szememben... néha azt is elfelejtem, hogy kontaktlencsém van, hiszen olyan mintha egészséges lenne a szemem.
Régebben fájt reggelente de már fél éve nem fáj és semmi problémám sincs vele...
Viszont mikor kiveszem a szememből 2 hónap után akkor elviselhetetlen fájdalom ha csak elmegy mellettem valaki és a levegő mozgás eléri a fedetlen szemgolyómat. Ezért ha cserélem is a lencsét megveszem és egyből kicserélem, nem szoktam szemüvegben lenni egyáltalán. kb 1 éve nem voltam szemüvegben csak lencsében folyamatosan.
20/L

Ezeket az előírásokat nem azért találták ki az orvosok mert nem volt jobb dolguk. Minden nap ki kell venni és visszatenni, közbe az oldatba amibe belerakod fertőtleníti és kész. Nem egy akkora fáradtság.
Viszont ha egyszer bekerül majd a lencse mögé baktérium, kosz stb, sok dolog akkor begyulladhat a szemed. Nagyon durva fertőzéseket lehet összeszedni amiket hosszú idő mire ki lehet irtani, és bizony vaksághoz vezethetnek akár. A részletek azt hiszem nem relevánsak....
Szóval erősen ajánlom, hogy használd úgy ahogy elő van írva.
(orvostanhallgató)

Nagyon veszélyes, főleg ha normál lencse és 1 hónapos te pedig 2 hónapig rajta hagyod. A fájdalom nyilván azt jelenti baj van.
Ha midnenképp folytatni szeretnéd vegyél day&night kontaktlencsét, ezeket minimum egy hétig bent lehet hagyni mert úgy vannak kifejlesztve de tisztítani így is érdemes, gondolj bele ami baci bejut a lencse alá így akár 2 hónapig is ott érlelődik. A szemeddel ne játsz, ebből nagyon súlyos bajaid lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!