Vírusos vagy bakteriális betegségem lehet?
Figyelt kérdés
2 nappal ezelőtt kezdődött, hogy nagyon fáj a torkom és alig tudok nyelni, aznap 38,4 fokos lázam is volt. Igazából szerintem a manduláim vannak begyulladva. Náthás nem vagyok, köhögni nem köhögök, pedig a sima torokfájás nálam ezekkel szokott járni. Ma voltam orvosnál, megnézte, Aktil duot írt fel, ami ugye antibiotikum, de az ellenőrzőmbe azt írta, hogy "herpangina". Megnéztem, és ez elvileg egy vírusos fertőzés. Most akkor mi lehet?
Nem olyan fontos, beszedem az antibiotikumot aztán csak jobb lesz, de azért érdekel.
2017. jan. 5. 17:36
1/2 anonim válasza:
Bizonyos vírusos megbetegedések adott fázisában azért szoktak antibiotikumot adni, hogy elkerüljék a vírus okozta károsodást követő bakteriális megbetegedés bekövetkezését.
2/2 anonim válasza:
Antibiotikumot azért szoktak felírni ilyenkor, mert a vírustól legyengült szervezet könnyen felülfertőződik baktériumokkal. Másrészt nem minden esetben dönthető el egyértelműen labor nélkül, hogy a fertőzés vírusos vagy bakteriális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!