Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan pótoljuk a folyadékot,...

Hogyan pótoljuk a folyadékot, ha egy napja nem megy az evés-ivás, mert minden kijön? Mikor szárad ki az ember?

Figyelt kérdés
körbejáró vírustól lehet,de egy kis folyadék is már kimegy,émelygés.Lázat is hogyan lehet csillapítani ilyenkor?
2017. jan. 2. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Lázat hűtőfürdővel kell csillapítani. Az italt próbáld kortyonként (1 korty, aztán 5 perc szünet). Étel nem fontos 1-2 napig, a folyadék viszont nagyon fontos. Ha semmi nem marad meg, infúzió kell (kórházban). Azt is fontos lenne tudni, hány éves betegről van szó, kisgyerek, nagyonidős hamarabb kiszárad.
2017. jan. 2. 17:33
 2/5 A kérdező kommentje:
És mennyi idő után kell orvoshoz menni,esetleg infúzió?Vagy lehet házilag pótolni az elektrolitvesztést?
2017. jan. 2. 17:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha holnap is ez lesz a helyzet, akkor ki kellene hivni az ugyeletet. Lehet kapnal injekciot, vagy irnanak ki so oldatot, amit ki kell valtani a patikaban es azt kell kiskanallal "iszogatni", vagy megmondjak, hogy most azonnal korhaz es infuzio... nem erdemes megvarni az eszmeletvesztest, en voltam mar olyan allapotban is. Sajnos ha megtalal egy ilyen virus, mindig kiszaradok es korhaz a vege, mert kaveskanallal sem tudok "inni", egybol kijon meg az is, amit a szomszed ivott. Eves az nem veszes, nekem amikor ilyen beteg vagyok szokta mondani a doki, hogy ne is eroltessem inkabb, amig ez a helyzet, mert tobb jon ki, mint amennyit beviszek, ertelme nincs.
2017. jan. 2. 17:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ma már jobb valamivel a helyzet,de még nem az igazi.Mikor lehet közösségbe menni?
2017. jan. 3. 14:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Limonádé egy csipet sóval!

Egy fel korty, fel ora mulva megint felkorty. Nekem eddig hanyos hasmenos virusnal ez hatott.

Sőt nagy kortyot sem szabad inni csak tenyleg epphogy egy nyeletet. Aztan mikor 2x ennyit sikerult meginnod akkor tobbet. Aztan mindig novelni.

Kozossegbe akkor mehetsz ha meggyogyulsz vagyis nem hanysz abszolut es jobban vagy.

2017. jan. 3. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!