Alapvetően beteg voltam, de kb 1 nap alatt végigment rajtam hasmenésem volt fejfájás stb. Kaptam gyógyszert a hasmenésre amitől délutánra el is múlt. Azóta egyszer leültem a hideg padra és felfáztam. Olvastam hogy a felfázás lehet gyógyszerektől is amik pusztítják a bélflórákat. Lehetséges ez a gyógyszer miatt vagy biztosan a pad miatt lett? Két napja érzem úgy hogy pisilnem kell de nem tudok nem csíp, de a hasam fáj és ma reggel abszolút nem tudtam magmból kipréselni egy cseppet sem többszöri próbálkozás után, aztán forró fürdőt vettem majd utána icipicit tudtam...de véreset pisiltem. MA megyek orvoshoz de szeretném tudni hogy addig is mit tudok tenni amivel enyhíteni tudom a fájdalmat és a tüneteket?
Görcsoldót vegyél be (No-Spa) és igyál sok vizet. Felefázást gyógyszer nem okoz. A bélflórát az antibiotikumok pusztítják,de a hasmenésre nem adnak antibiotikumot (ha mégis,az komoly hiba,mert a hasmenés miatt amúgy sérült bélflórát tovább pusztítja),hacsak nem széklettenyésztéssel kimutathatóan bakteriális fertőzés okozza. Egyébként pedig a pusztuló bélflóra nem okoz hólyaghurutot.
2017. jan. 1. 09:09
2/8 anonim válasza:
Egyébként pedig a tüneteid alapján akár veseköved is lehet.
2017. jan. 1. 09:11
3/8 anonim válasza:
A felfázást baktérium okozza. Ha antibiotikumot szedtél az okozhat felfázást, mert elpusztulnak a húgycsőben lévő védő baktériumok is (ezért kell szedni probiotikumot is). Mivel nincsenek védprobiotikum baktériumok, ezért könnyebben feljutnak a baktérium, ezzel hólyaghurotot okoznak.
Sokat kell inni, legjobb a vörösáfonya illetve a cukor nélküli tea. A sok folyadék segít, hogy ne legyen fájdalmas és véres a pisilés. Plusz gyorsabban gyógyulsz.
2017. jan. 1. 09:13
4/8 anonim válasza:
Kedves 3.! A szájon át szedhető probiotikumok csak a belkben hatnak! Hiába vesz be valaki probiotikumot,attól még a húgyivarszervekben lévőket nem védi. Arra probiotikus hüvelykúpokat találták fel.
2017. jan. 1. 09:17
5/8 anonim válasza:
Nem tudom nekem a tablettát ajánlott az orvos. A hüvelykúp nem tudom mit segítene nem hüvelyi fertőzést szoktam kapni antibiotikum szedésekor hanem hólyaghurutot.
2017. jan. 1. 09:27
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem szedtem mostanában antibiotikumot.
2017. jan. 1. 09:33
7/8 anonim válasza:
Egyébként meg most olvasom pontosan.
"A felfázást baktérium okozza. Ha antibiotikumot szedtél az okozhat felfázást, mert elpusztulnak a húgycsőben lévő védő baktériumok is (ezért kell szedni probiotikumot is). Mivel nincsenek védprobiotikum baktériumok, ezért könnyebben feljutnak a baktérium, ezzel hólyaghurotot okoznak."
A húgycsőben nincsek baktériumok, még "védők" sem! És még egyszer mondom,hogy a szájon át szedhetőek csak a belekben hatnak.
2017. jan. 1. 10:19
8/8 anonim válasza:
A felfázás ellen alapvető, hogy az ember még otthon se legyen mezítláb, zokni mindenképpen kell, de még jobb, ha papucs is van rajtad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!