Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tapasztalat a bélféreggel...

Tapasztalat a bélféreggel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Pontosabban cérnagiliszta, olvastam, hogy nem veszélyes, de kezelni kell. Ma vettem észre a székletemben, de azt hiszem, hogy már régebb óta van de csak most olvastam utána h van ilyen :S/kövezzetek meg../ sztem több éve is lehet :(

háziorvoshoz elmegyek holnap, elég annyit mondanom h észrevettem és ad rá gyógyszert?Vagy hogy megy ez?

2010. máj. 2. 14:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem lehet wc-ről vagy kilincsről elkapni. A köröm alatt tanyáznak a peték és szájon át jut a szervezetbe. Akár földes kézzel is vagy zöldségről, gyümölcsről.

Ha pl meghámoztál valakinek egy narancsot akkor igen könnyen átadhattad.

Viszont nagyon könnyen kezelhető.

Mielőbbi gyógyulást!

2010. máj. 2. 15:30
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi!

És az lehetséges megnő méteresre? :S

Vagy ez nem lehetséges a cérnagiliszta esetében ugye?Meg h átszúrja vmelyik szervet?:S

2010. máj. 2. 15:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A cérna giliszta (Enterobius vermicularis) pici (5-13mm), és fő tünete a végbéltáji viszketés, amúgy nem okoz nagy bajt. 1 szem Vermox elmulasztja, de könnyű újrafertőződni, mert a beteg könnyen megfertőzi a környezetét a petékkel, mivel ugyebár viszket neki, ezért megvakarja, majd megfogja a kilincset és hasonlókat. (az ágyneműt, pizsamát pedig mindenképp mossátok ki).

De vannak galandférgek melyek jó nagyra képesek megnőni (5-10méter), de azok sem okoznak bajt, ha a lárvával fertőzött húst eszed meg.(A Tenia solium petéjével viszont vigyázni kell, mert akkor a petéből kikelő lárva az ember húsába vagy egyéb szöveteibe eszi be magát).

Az Echinococcus lárvája a májba telepszik meg, és ott okozhat hatalmas cisztát (de ilyenkor nem láthatóak férgek a székletben).

Főleg a trópusokon vannak olyan férgek, melyeknek a lárvája átfúrja a bőrt és onnan a tüdőbe vándorol, majd kifejlett formában a bélben élősködik.

Magyarországon a nem kellően megsütött disznóhúsban lehet Trichinella spiralis, melynek a lárvái befúrják magukat mindenhová emberben.

2010. máj. 2. 16:02
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi, de nekem tuti cérnagiliszta van
2010. máj. 2. 16:08
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Már nem emlékszem a gyógyszer nevére, mondtam mire kell, és adtak.Lehet, hogy akkor még nem kellett hozzá recept, vagy csak nekem adták oda nélküle, nem tudom. De mindenképpen jobb, ha orvoshoz mész. Nem fog méteresre megnőni, és én úgy tudom, hogy ez nem annyira veszélyes mint a többi, de azért menj orvoshoz.

2010. máj. 3. 16:30
 16/16 timido válasza:
na miujság van veled?
2010. júl. 2. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!