Fájó gyomorszáj, köhögés, reflux, mely nehezen szűnik meg. Mit tudok tenni?
A pantoprazol nekem sem vált be, az esomeprazol viszont igen.
A dohányzás rettentően ingerli a gyomrot, ha érzékeny a savra, akkor főleg.
Én most voltam tükrözésen biopsziával egybekötve (a helycobacter pylorit nézik), túl lehet élni és azonnali eredményt ad. Nekem kiderült, hogy refluxom van, fel van maródva a nyelőcsövem, ezért gyógyszer és DIÉTA kell.
A diéta nem azt jelenti, hogy innentől nem ehetsz semmit, sőt. A dohányzást el kellene hagyni, vagy ha "csak" ennyit szívsz, azt étkezés utánra hagyni. A csokoládé, kávé és a paradicsom a legrosszabb refluxkor, azok azonnal ingerlik a gyomrot és növelik a savtermelést még savgyógyszer szedése mellett is! Illetve nekem pl a finomliszt, édességek, banán is okoz panaszt, meg a zsíros ételek, de a többi kaját simán ehetem. Napi 6 alkalommal eszem, de csak keveset, nem jóllakásig, illetve nem hagyom, hogy teljesen kiürüljön a gyomrom, mert akkor is szokott égni kicsit. A puffasztott kölesgolyó zseniális cucc, olcsó és felszívja a felesleges savat már egy maréknyi is, a natúr nem valami finom, de van mogyorós, az elég jó.
Szóval szerintem doki, rendes gyógyszer meg egy kis diéta és jobban leszel.
Mi volt az orvosnál?
A nyirokcsomóknak volt köze a dologhoz?
nekem ez van most, kiegszülve krónikus hasmenéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!