Piros pattanas szeru kiutes a mellkasomon es fajdalom a bordaknal ez ovsomor?
Pedig az volna a helyes választás. Az övsömör egy vírusfertőzés, melyet nem leet árom nap alatt kiheverni.
De az is meglehet, hogy elkaptad a hipochondriát.
Mármint egy darab kiütés? Akkor nem.
Ha jellegzetesen egy oldalon vannak a kiütések (sok) egy sávban és pont középig tartanak, ott mintha elvágták volna, akkor igen. Mondjuk egy kis idő, amíg eljut odáig a dolog, de szerintem már előtte is elég jellegzetes lehet ahhoz, hogy az orvos megállapítsa.
Mindenesetre az övsömörre létezik hatékony gyógyszer, az aciclovir, de csak akkor van komoly hatása, ha hamar megkezdik a kezelést. Nélküle is meggyógyul az övsömör, de sokkal tovább tart és fájdalmasabb. Persze a kiütéseket is kezelni kell, hogy szépen gyógyuljanak. Nekem kb öt napig tartott így maga az övsömör, aztán egy fél évig mászkáltam 1-2 hetente a szemészetre, mert okozott egy makacs gyulladást (pont azon a dermatómán jött ki, ahol a szemem van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!