SEGÍTSÉG! Furunkulusra / tályogra van valami gyors "tűzoltási" lehetőség? Probléma lentebb.
Nedves, meleg borogatás, elősegíti a kelés megérését. Hatásos lehet a kamilla és kakukkfű borogatás is, amit ugyan csak melegen kell felrakni. Ha olyan helyen van, ahol a borogatás nem lehetséges, egy forró fürdő is megteszi. Amint a kelés kifakadt, sós-langyos vizes borogatást neki, majd antibakteriális szerrel kell kenegetni. Erre a legjobb magnézium-szulfát paszta, ami vény nélkül kapható. Miután egy kelés kifakadt, ne vegyünk több fürdőt, csak zuhanyozzunk, ezzel is elkerülve a tovább fertőződést.
Ha gyakoriak az ilyen tályogok, mosakodó szert kell váltani, folyékony antibakteriális lemosó hasznos lehet. Kerüljük a bőrünkhöz dörzsölődő ruhadarabokat. Ne használjunk, senkivel közös ruhát, vagy törülközőt, ezeket 60 fokon mossuk. Érdemes kivizsgáltatni, hogy nem cukorbaj vagy immunbetegség áll-e a háttérben.
Az antibiotikum okozta hasmenésedre szedjél probiotikumot pl. Protexint bagy Pro Gastro Immunt.
Sebész vagy bőrgyógyász szakorvos is küldhet tenyésztésre mintát, nem kell ahhoz infektológusnak lenni. Egyébként még immunológus felkeresését ajánlanám (az infektológuson kívül!)
Szia! Sziasztok!
Sajnos én is így jártam. Bal combhajlat: megnyitás sebészeten, újra begyulladt. Utána bőrgyógyászat antibiotikum, de újra begyulladt. Ezt követően magánsebészeten kivágták. Szövettanra küldték, szerencsére negatív, de tályognak írták le. Mondta a sebész menjek el nőgyógyászatra. Be is jelentkeztem, de közben a jobb oldalon is előjött. A nőgyógyászaton megvágta a doki, tenyésztésére küldte. Most a eredményt várom. Teljesen kikészít. A vágás nem tud begyógyulni, mert újra és újra begyullad és szétnyílik a seb. :-(
Irritálja a fehérnemű, nadrág.
Tudom, hogy ki kell ezt is majd vágni, de ha nem kezelik magát a problémát, újra elő fog jönni. Remélem a tenyésztés után kiderül a valós ok, amire gondolom antibiotikumot fognak írni.
Én sem akarom megvágatni magam megint, míg nincs az alap kiváltó ok kezelve.
Sajnos nekem is megkeseríti a mindennapjaimat. Azóta sikerült nektek megoldani a problémát?
Írjatok légyszi. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!