Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Véradás után vérem mire...

Véradás után vérem mire szűrik? Aids hepatitis azt gondolom. De pl hogyha rákos vagyok (hogy extrém példát találjak) akkor az is kiderűlhet?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hipohonder de a hàzi orvosommal nem tudok dűlőre jutni. Lehet, hogy van egy problémàm ami egyre több tünetet okoz, szerimtem ezek akâr össze is függhetnek. "Rendszeres" véradó vagyok , bàr a kisebb betegségek miatt nem mindig tudok adni vért. Szóval ha komolyabb bajom lenne megtiltanàk vagy figyelmeztetnének?

2016. máj. 31. 11:16
 1/3 anonim ***** válasza:

a rák nem derül ki véradás útján. leginkább a hiv és hepa derül ki, de arról küldenek papírt és a véredet megsemmisítik.

mivel nem írtad mi a bajod, így segíteni se tudunk, hogy merre indulj el.

2016. máj. 31. 11:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Általános vérképet néznek, ha kórosan emelkedett a vérlemezke és fehérvérsejt szám, esetleg erősen csökkent a vérlemezke szám, arról értesítenek. Néznek bizonyos májenzimeket s, elsősorban a hepatitis érintettség ill. májkárosodás ellenőrzésére. Meghatározzák egészen pontosan a vércsoportodat, alcsoportokra is esetenként.
2016. máj. 31. 11:27
 3/3 A kérdező kommentje:
2es meg googlezom de a vérlemezke alacsony illetve magas szàma mit is jelent?
2016. máj. 31. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!