Hogyan alakul ki a megfázás?
Figyelt kérdés
Tudom hogy általában vírus, ritkábban baktérium okozza.
De akkor miért mondják a szülők, nagyszülők állandóan, hogy "vegyél fel kabátot mert megfázol!" meg hasonlók. Egy plusz ruha pedig nem hiszem hogy erősítené az immunrendszeremet...
Szóval?
2010. ápr. 10. 13:26
1/4 anonim válasza:
magától a hidegtől nem lehet megfázni, de ha már egy virussal küzd a szervezeted és még a hőbenntartásra is energiát kell fordítania akkor csökken a hatásfoka
2/4 anonim válasza:
Szerintem ez a hideg-megfázás öszefüggés kb. olyan lehet, mint amikor azt mondják a szülők, hogy ha rossz leszel nem hoz neked a Mikulás ajándékot vagy hogy elvisz a Pulyaszedő. Csak ez nem múlik el miután felnősz, valószínűleg mert a szülők komolyan így is gondolják és így évszázadok óta megvan az emberek tudatában. Az is lehet h régen úgy gondolták, hogy a hideg okozza a betegséget(végül is volt idő, amikor a Földet is laposnak gondolták) és egyszerűen csak megmaradt valamiért a köztudatban.
3/4 anonim válasza:
mert a hideg evszakban (itt) "vandorolnak" inkabb a virusok keletrol. mert a virusok szeretik a hideget. mert hidegben legyengul az immunrendszer. (kevesebb vitamin, testhoszabalyzas,stb)
4/4 anonim válasza:
ÉN ugy hallottam hogy a vírusok, baktériumok eleve benne vannak a testedben (ezzel együtt kell élni, ez van) és persze körülötted is keringenek. Namost alapból mindenhol fűtenek hidegben, szal ha kimész meleg ruha nélkül, hirtelen nagy hőmérsékletváltozás "sokkolja" a tested, és míg az immunrendszered ezzel van elfoglalva, a bacik és vírusok elkezdenek felébredni, és ügyködni. Persze ezt a választ fűzd össze az előzőekkel és kb úgy kiadja az igazságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!