Ismerősömmel beszélgettem kint az utcán tegnap. Mára kiderült h a fia bárányhimlős. Az ismerősöm már volt és a fiával nem találkoztam de attól még elkaphattam? 15 hetes terhes vagyok és még nem voltam bárányhimlős.
Nagy butaság volt részedről, főleg ha tervezett baba, de egyébként is, felnőttnek életveszélyes akkor is, ha nem vagy terhes.
Én a helyedben beszögelném magam a szobába, dúl most mindenhol a bárányhimlő járvány, az iskolánkban is, óvodában is.
Egyébként ha a fiával nem találkoztál, csak az anyával, és ő már volt bárányhimlős, akkor nem kaptad el, mert at anya már védve van.
Viszont cseppfertőzéssel terjed, el lehet kapni bárkitől, utcán, metrón, boltban stb.
1!
1, A bárányhimlő elleni vedooltas nem garancia rá, hogy amber nem lesz baranyhimlos.
2, Leven nem kötelező, csak szabadon választható oltás, nem mindenki adatja be.
Kérdező!
Attetelesen nem fertőz,tehát ha akivel találkoztál volt már bárányhimlős, te nem kapod el tőle. Ha viszont nem volt és épp lappangási időszak alatt van, akkor elkaphatod. Gondot viszont csak az első és az utolsó trimeszterben okozhat, te pedig a másodikban vagy, így nálad semmi probléma nem lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!