Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Helocobacterrel lehetne kérdésem?

Helocobacterrel lehetne kérdésem?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 1. 22:18
 1/4 A kérdező kommentje:
Januárban diagnosztizálták.A megengedett érék 1.20 .az enyém 8szorosa volt.2 féle antibiotikum rá egy hónapra vérvizsgálat.6szoros lett.Most megint túl vagyok egy anti kúrán,de az ünnepek miatt nem tudtam még elmenni.anyukám is akarta kérni neki húzzák be vérbe ezt. A vidéki 75 éves doki ezt mondta"ez egy nagy hülyeség minden emberben van"Ma is ettem fokhagymáét,gyömbér+citrom méz.Tud valaki alternatív megoldást, vagy ne foglalkozzak vele?
2016. ápr. 1. 22:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Üdv, Kérdező! Ez engem is érdekelne. A pasimban diagnosztizálták - megrémültem. Nyilván mindenkinek van előélete, de vajon mennyire számít ez? Én is köszi a válaszokat előre is.
2016. ápr. 1. 22:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A teendőket befolyásolja az, hogy van-e gasztrointesztinális probléma, tünet (gasztritisz, reflux, gyomor-, nyombélfekély, esetleg rosszindulatú elváltozás), vagy tünetmentes a páciens, csak HP-pozitív. Más a protokoll a két esetben.

Az eradikációs protokoll nemcsak antibiotikumokat, hanem nagy dózisú protonpumpa-gátlót is tartalmaz, kaptál ilyet?

Az eradikáció sikerességének kimutatására a szerológiai vizsgálat nem alkalmas, csak a C13/C14 ureakilégzéses teszt vagy székletből történő monoklonális antigén-meghatározás. Mivel nézték az eredményt?

Ha a második eradikációs próbálkozás sem sikeres, akkor antibiotikumrezisztencia-vizsgálat kell. Sajnos, viszonylag magas arányban vannak ellenálló törzsek a szokásos antibiotikumokra.

A probiotikumok alkalmazása a kúra alatt és után elősegíti a sikeres kiirtást, ezeket vény nélkül is lehet kapni, érdemes megpróbálni. Csökkenti az antibiotikumok mellékhatásait is.

2016. ápr. 1. 22:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Vérből nézték, de mondom idődós orvos mondta "mindenkiben van" csak az enyém 8 szoros.Vérből nézték ,laborba.A fokhagyma ,gyömbér ,cickafarkfű segít.Jelenleg kasszás vagyok,a pénz az egyik legkoszosabb.Használok kézfertőtlenítőt. De 2 éve volt egy probléma.Hólyag tükrözésem volt.Ezt még ki is bírtam.Mikor bementem a vizsgálóba,a csó amit bedugnak ,csomagolatlanul volt a zöld posztón,Az asszisztens kiabált"te Gizi!A műszer steril?"Igen, mondták.Ezzel vizsgáltak.Előtte egy rákos beteg volt. Nem volt semmibe se becsomagolva.Olvastam "fertőzött orvosi műszertől is lehet".A patikába kapható teszter is jó?Vagy inkább a vér? Nálam vérből nézték eddig.Köszönöm a válaszokat .
2016. ápr. 1. 23:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!