Hónaljban nyirokcsomó duzzanat. Rákos vagyok?
Pár napja észrevettem egy csomót a bal hónaljamban, nem fáj, nem túl nagy, ha megnyomom "odébbugrik". Nem túl messze tőle van egy kis pattanás, az fáj. Mielőtt észrevettem pont egy nappal volt begyulladva 2 fogam között az ínyem, 2 hete voltam náthás, lehet ezektől?
Semmi más tünetem nem volt, nem fogytam, étvágyam is volt, nem vagyok lázas sem. Mondjuk ma már kevesebb, de valószínűleg a sok idegeskedéstől.
Holnap lehet elmegyek dokihoz, de nagyon félek mit mond. :S
Nagyon félek, 16 éves fiú vagyok, hihetetlenül ráparáztam.
Ne aggódj!
Egy nyirokcsomó duzzanatnak ezer oka lehet, nem csak a rák. Olyan piti dolgok is okozhatják, amelyek 1-2 hét alatt is elmúlhatnak. Ha az arcod beduzzad. akkor sem rákra gondolsz, hanem foggyulladásra...
De a rák sem tuti halálos ítélet!
Holnap semmit nem fog mondani a doki, hanem elküld vizsgálatokra.
Az étvágyad meg egyértelműen a stressztől csökkent.
Be van gyulladva. Nem kell izgulnod, nem rák. Orvoshoz mindenképp menj el, hogy adjon gyulladáscsökkentőt.
Csendben megjegyzem, a bizonytalanság sokkal rosszabb, mint amikor biztosan tudod a rosszat, mert akkor tudod, mi ellen kell harcolni. De még egyszer mondom, nem rák, hanem gyulladás.
De mindenhol azt olvasni, hogy ha gyulladt akkor fáj, de nekem egyáltalán nem, csak mellette a kis pattanás,
Kitapintani sem könnyű, pl ha felemelem a kezem egyáltalán nem érzem, csak 45°alatt, akkor is egészen "mélyen". Olyan kisebb borsó nagyságú, a másik oldalon is megvan, bár ott kicsit kisebb.
Egyébként tudom magamról, hogy hipochonder vagyok, de nem tudok mit tenni ellene. 1 hónapja bebeszéltem magamnak, hogy 2 anyajegyem rákos, 2 hetet rágódtam, mivel a bőrgyógyász csak addigra adott időpontot és kdierült, hogy semmi gond velük...
De a válaszok most megnyugtattak kicsit! Holnap megyek dokihoz, úgyis kell a jogsihoz is orvosi igazolás.
Na voltam dokinál, megnézte, azt mondta azért egy vérvételre menjek el... Utána mérte a vérnyomásom az orvosi igazolás miatt, ami ugye a jogsihoz kell, kicsit magsabb volt és akkor mondta, hogy ne idegeskedjek a csomó miatt.
De mivel elküldött vérvételre mégjobban ráparáztam.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!