Hova menjek ezzel a problémával?
Figyelt kérdés
6-7éve folytonos has görcseim vannak, hetente többször, van, hogy minden nap, az elmúlt fél évben pedig felerősödött a fájdalom, olyan szinten, hogy már többször összeestem, leestem a székről stb. Voltam már belgyógyászaton, és különféle vizsgálatokon vagyok már túl(ékágé, vérvizsgálat, vizelet vizsgálat, székletvizsgálat) az összes baktériumra és gombára rákerestek mindenhol, de minden eredmény negatív lett. Ezek után, mit érdemes tenni? Hova lehetne még elmenni?
17/F
2010. ápr. 1. 21:58
1/6 anonim válasza:
Kedves fiú nézték e már nem vagy e lisztérzékeny?
2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudok róla, miért?
2010. ápr. 1. 22:09
3/6 anonim válasza:
Tudod miért? Mert lehet pont az vagy! Menjél el légyszives gasztroentrológushoz, aki a gyomor, bélrendszeri problémákkal foglalkozik. Panaszaidat leírva én 80 százalékban arra gondolok, hogy glutein érzékeny vagy vagyis, a búzafehérjére. Mond el neki a panaszaidat, és mond el neki, hogy szeretnél egy ilyen jellegű allergia vizsgálatot, amit vérvételből tudnak kideríteni. Vaashiányosságban nem szenvedsz e mindezek mellett, szokta e húzni a lábadat a görcs. Figyeld meg magadon, ha kenyeret eszel, vagy péksüteményt erősödnek e a tüneteid. És most te válaszolj.
4/6 A kérdező kommentje:
Nem, kenyértől és hasonlóktól nincs bajom, ellenben a tejföltől és a laktózos vagyis a hagyományos tejtől igencsak rám jön a hasfájás néhány óra múlva, de ezeket már régóta kerülöm, nincs benne az étkezésemben. A lában viszont szokott görcsölni, rendszerint a vádlim.
2010. ápr. 1. 22:16
5/6 anonim válasza:
Szia ismét az első vagyok.Én továbbra is mindenképpen elmennék egy olyan orvoshoz, amit már írtam. Felvetném neki amit jeleztem neked a lisztérzékenységről. Van akinél évekig nem tudják mitől van a hasi görcse, vádli görcse, mire nagy nehezen kiderül az igazság, vagyis a valódi ok. Én most magam tapasztalatából írtam le neked a lisztérzékenységet. Öt éve derült ki, és jó is hogy kiderült, mert majdnem belehaltam már. Állandóan hasmenős voltam, és olyan hasi görcsök törtek rám, azt hittem belepusztulok, mintha megcsavarták volna a bélrendszeremet.Felszívódási zavarok is jelentkeztek nálam ez által, mert nincs bélboholy, tehát sima a bélfal, éppen ezért vashiányos lettem, és állandó vádli görcsökkel kínlódtam. Nem tudom de az is lehetséges, hogy a laktóz érzékenységedhez nem e társul fruktóz érzékenység is. Ne hagyd hogy így szenvedjél, biztosan van megoldás, addig menjél amíg ki nem derül, mi a problémád. És ha esetleg lisztérzékeny lennél, vagy még fruktóz is, akkor diétával és odafigyeléssel sokkal jobban érzed majd magadat.Persze jelzem nagy akaraterő kell hozzá, de a jobb közérzet érdekében mindent vállalni kell. Próbálj meg szedni magnéziumot és kálciumot, ami a görcseidre jótékony hatású. Kívánok neked nagyon jó egészséget! És induljatok el a szüleiddel kideríteni a problémád okát.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkészségedet, jövőhéten megyek beutalóért a körzeti orvosomhoz, és amint tehetem, elmegyek orvoshoz.
2010. ápr. 2. 11:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!