Tüszős mandulagyulladásom van! Segítség?
Figyelt kérdés
Mint olvastátok, tüszős mandulagyulladás. Ma van egy hete, de először azthittem csak sima torokfájás, hétfőn láttam meg, mi a helyzet. Kaptam antibiotikumot, 10 szemből már 8at bevettem, mellé folyamatosan tea, neocitran és szopogatós cukor. De még semmi sem változott, és van hogy már annyira fáj, hogy férfi létemre elbőgném magam. Tudnátok valami gyors megoldást, vagy valami érzéstelenítőt, vagy olyan fájdalomcsillapítót ami tényleg használ? Strepsils, Dorithricin kilőve.2016. jan. 28. 17:00
1/11 anonim válasza:
Ha a gyógyszerek mellett ennyire fáj, semmi nem változott, akkor SOS vissza kell menni az orvoshoz. Most! Gyógyulást kívánok.
2/11 anonim válasza:
Fájdalomcsillapítót milyet használsz? Ha van és nem vagy érzékeny rá szerintem az Algopyrin a legjobb.
Ha ennyi idő alatt nem hatott az ab: nem sima mandulagyulladás van hanem lehet pl talyog (láz, egyik oldal duzzadtabb, komoly nyelészavar, "gombocos beszéd") vagy mononucleosis. Mindenképp menj vissza az orvosodhoz
3/11 A kérdező kommentje:
a hangom elég rossz igen, lázam nemtudom van e, napközben nem éreztem, de mikor felkeltem reggel volt hogy facsarni lehetett a pólómból a vizet. és az egyik oldalt jobban meg van dagadva, az nekem is feltűnt. fájdalomcsillapító algoflex forte van, reggel kettőt bevettem mivel már annyira rossz volt, de semmi haszna nem volt.
2016. jan. 28. 17:22
4/11 A kérdező kommentje:
ha tályogos milyen kezelést kaphatok rá? kiveszik, vagy injekciós kezelés? nagyon nincs most erre szükségem :(
2016. jan. 28. 17:25
5/11 anonim válasza:
Menj orvoshoz. Még van rendelés.
6/11 anonim válasza:
Az Algofex ibuprofen tartalmú szerintem az Algopyrin jobb (igaz csak receptre kapható).
Ha valóban talyog általában érzéstelenítés után megnyitjak és komolyabb antibiotikumot adnak.
7/11 A kérdező kommentje:
nagyon hiányzott most ez nekem.. offszezonban vagyok testépítőként, 88 kiló voltam betegség előtt, most fogytam 3 kilót.. ha a mandulám is kiveszik leszek 80 kiló.. kellett ez
2016. jan. 28. 17:41
8/11 anonim válasza:
Pedig legjobb lenne kivetetni, ha lemegy a gyulladás. A szívedre mehet a gennyes mandula. Sajnos tapasztalatból írom.
9/11 A kérdező kommentje:
elmentem orvoshoz, vettek vért, nem tályogos. azt mondták nem is tüszős mandulagyulladás, hanem valami más ami ugyan ezeket a tüneteket produkálja. kb 2 hétig fog tartani, de meggyógyulok :)
2016. jan. 29. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!