Ez lehet Candida? ++ KÉPPEL Aki tudom kérem segítsen!
Mostanában van pár panaszom, kétszer volt húgyhólyaggyulladásom (már elmúlt), illetve 2 hónapja a székletem nyákos, gyakran pedig fehér lepedékes, sűrű fehér pontok formájában fedi a lepedék, a székelésem is felborult teljesen. A háziorvos elküldött széklettenyésztésre (gombavizsgálatot ez nem tartalmaz sajnos) + féregvizsgálatra, de az negatív lett. Megemlítettem neki, hogy nem elképzelhető-e, hogy a Candida és a lepedékes nyelv közrejátszik, hogy a bélműködésem felborult, de azonnal elterelte a szót, hogy nem.
Ezért bejelentkeztem gasztroenterológushoz, mert a székelésem nem a régi, gyakori hasmenésem van stb.
Wikipedia szerint a Candida túlszaporodása okozhat vastagbélgyulladást?
Sajnos az életvitelem nagyon rossz. Nem mozgok semmit, sok húst és pékárut, édességet fogyasztok, viszont kevés zöldséget/gyümölcsöt, sokat stresszelek. Kávét, alkoholt, dohányt nem fogyasztok viszont.
!!! FIGYELEM A KÉPET GYENGE IDEGZETŰEK NE NYISSÁK MEG !!!
Íme a kép: [link]
Köszönöm a segítséget és tanácsokat, várom az esetleges lehetőségeket, hogy mi lehet ez, míg a gasztroenterológushoz el nem jutok...
22F
Inkább egy megfázás okozta lepedék.
A kevés mozgás és változatlan étrend viszont közrejátszik.
A beleknek kell a testmozgás, különben teljesen lelassulnak, több napig is tarthat az emésztés.
Az étrendeden is változtatnod kéne, kell a vitamin és rostanyag is, mert nélkülük számtalan emésztőrendszeri betegség alakulhat ki.
Nem kéne annyit stresszelned sem, ugyanis az egész szervezetedre, lefgőképp az emésztőrendszeredre van kihatással.
Jobbulást!
Patikabol lehet candida tesztet venni, ami kimutatja, ha van.
En anno csinaltam.
Vegyel egyet!
Hullott a hajam, fàradékony voltam, sokat volt hànyingerem... Hàziorvos javasolta zárjuk ki ezt is.
A teszt negativ lett, és , ha minden igaz 99,9% h valós eredményt mutat...
Ez nem is olyan vészes mint amilyen az enyém volt :D
Sóskenyér+tiszta víz
Ha tiszta sóval megsózod az ételed akkor nem szaporodik benne a candida.
Nem nagy trükk ember, szerinted miért vezették be a stop só programot, hogy egészséges legyél mi?? :D
Dehogyis, amúgy nézd meg Tejfalussy András cikkeit a témával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!