Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha bélférgem van, és nem...

Ha bélférgem van, és nem kezelem, lehet valami bajom?

Figyelt kérdés

Néha csikiz a fenekemnél. De mivel olvastam, hogy az emberek 80-90%-a fertőzött, így nem pánikolok feleslegesen :)

Van kutyám, rendszeresen kap féreghajtót.

Viszont nem szeretném szupersterilizálni a környezetem, nem fogok naponta ágyneműt cserélni, és nem szándékozom naponta 20x kezet mosni.

Gondolom durva férgesség kell ahhoz, hogy komoly tünetek legyenek.

2016. jan. 5. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Az ilyen viszketősökre jó a fokhagymakúp egy oldal szerint, tegnap olvastam róla.

Van, akinek semmi gondot nem okoz, van, akinek igen. Előnyei is vannak, mivel a férgek jót akarnak maguknak. Dióhéjban ennyi. Én azért igyekeznék megszabadulni tőle, ha tudom, hogy van. Nálam semmilyen tünet nincs, remélhetőleg megúsztam, bár én és a túlzott higiénia az kettő.

2016. jan. 5. 20:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nem kezeled akkor jobban elszaporodnak.
2016. jan. 5. 20:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen. Túlnépesedés esetén kóros lesoványodás. Végbél irritáció, gyulladás. Ha "komolyabb" féregről van szó és nem egyszerű cérnagilisztáról, akkor tüdőproblémák, máj és szívproblémát, mert a lárvák hajlamosak bemászni belső szervekbe és ott betokozódni, miközben az immunrendszer felveszi ugyan ellenük a harcot és hegszövetet képez körülöttük, de az meg rontja a szerv működését stb.
2016. jan. 5. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!