Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit lehet csinálni megfázással?

Mit lehet csinálni megfázással?

Figyelt kérdés

Két hete megfáztam, péntek óta mindennaposan próbálom elérni a házi orvost de sosincs a helyén mikor megyek.

EMiatt bementem a füllorrgégészetre. Annyit mondott vitaminoz meg orrsrpayz. Hiába mondtam neki, hogy két hete ezt csinálom, semmit nem javult inkább rosszabbul érzem magam.

Mikor gyerekorvoshoz jártam ő is ezt csinálta. 1 héttel rá ha visszamentem akkor kaptam antibiotikumot.

Gyakorolatilag 4-5 éves korom óta novembertől áprilisig beteg vagyok.

Tavaly antibiotikum se segített. (szteroiddal húzták le)

2015. dec. 23. 17:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez tisztán szomatizációnak tűnik nekem. A szomatizáció azt jelenti, hogy a lelki panaszaidat testi tünetekbe átfordítva tudod csak "közölni" a világgal (és annak idején anyukáddal), hogy baj van. Magyarán, soha nem figyelt rád senki, csak akkor, amikor beteg voltál.

A megfázás alapja a ki nem mondott harag. (Más kérdés a tényleges megfázás, ami pár nap alatt elmúlik.)

Én a pszichiátert javasolnám neked, olyat, aki a szomatizációs gondokhoz is ért.

2015. dec. 23. 19:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Én ezt hülyeségnek tartom.
2015. dec. 24. 11:48
 3/3 Topor G ***** válasza:
Valójában mit jelent az, hogy "megfáztál", mik a pontos tünetek és mit értesz az alatt, hogy "rosszul érzed magad"? Lázas vagy? Szteroiddal mit kezeltek, mi lett tőle jobb?
2016. jan. 14. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!