Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van esély? HIV fertőzés.

Van esély? HIV fertőzés.

Figyelt kérdés
Van esélye anak aki elkapja valakitől a HIV fertőzést?, ezt most úgyértem hogy ha mondjuk most elkaptam egy lánytól akkor gyógyszeres kezeléssel mennyi ideig huzhatom az éveimet? mert úgy tudom h minimum 10 éven belül már lessz ellenszer a HIV fertőzés ellen vagy legalábbis valamilyen gyógyszer.........téma: 3 hete lefeküdtem egy átlagos falusi lánnyal óvszer nélkül, és félek hogy ő az volt és én elkaptam tőle mert mostanában fáj a bal kezem meg a bal lábban nem olyan hű de erősen de azért sajognak az izmaim, meg ilyen pattanás szerű pici piros kiütések is kiszoktak jönni rajtam de aztán elmúlik, a lányról annyit hogy 22 éves eddig egész életében 3 fiuval feküdt le, átlagos életet él, flausi, dolgozik. Nha most nem tudom hogy ő az-e vagy sem, de ezek jelek jöttek rajtam ki mostanában.
2010. márc. 22. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne menj, ha HIV a lány!
2010. márc. 22. 15:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Na: nem hiszem, hogy a lány aidses lett volna, de ez mindig picit zsákbamacska. Menj el szűrésre 6 hét múlva és megtudod.
2010. márc. 22. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Menj el és csináltass egy tesztet anélkül semmit nem fogsz tudni. Ha pedig az lettél az a Te hibád. Miért nem figyeltél oda jobban? Lehet szerencsétlen lány azt se tudja, hogy HIV fertőzött...
2010. márc. 22. 15:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak a teszttel tudhatod meg a választ. Egyébként nem mindenki lesz AIDS-es, aki HIV fertőzött. Van, aki egész életén át hordozó marad, de ő maga nem lesz AIDS-es.
2010. márc. 22. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

tessék, ezen az oldalon sok érdekes dolog van leírva részletesen az aidsről (tünetek, kezelés, vizsgálat ...)

2010. márc. 22. 15:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem három héttel a szeretkezés után nem a HIV tüneteid észlelheted magadon, ez túl korai. Menj el orvoshoz.
2010. márc. 22. 16:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt:

"Ma magyarországon nem ismert a tényleges HIV fertőzöttek száma. A szakemberek gyakran 3-5-szörösére szokták ezt tenni a ténylegesen kiszűrtek számának,[9][10] bizonyos jelek azonban másra mutatnak. 2008. december 31-én Magyarországon 1334 kiszűrt HIV fertőzött élt (1630 kiszűrt HIV pozitív, akik közül 269 már meghalt[11]), így ha a ténylegesen HIV fertőzöttek száma "csupán" ennek 5-szöröse, akkor körülbelül 6700 emberről van szó. Ha a szexuálisan aktív lakosságot mintegy 7.000.000-ra becsüljük,[9] akkor ez 0,11%-os HIV fertőzöttséget jelent."

Valljuk be, nem túl nagy az esély, hogy a leányzó pont HIV fertőzött volt, de persze megeshet.

Másrészt szex során sem 100%-ban fertőz (talán még 1% körül sincs, régebben olvastam valahol, és meg is lepődtem rajta).

De ha aggódsz (jobb félni, mint megijedni), akkor menj el egy HIV szűrésre.

2010. márc. 23. 08:40
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi az adatokat és a választ...
2010. márc. 23. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!