Lehet valami bajom a kéz vágdosástól? Elfertőződhet vagy valami?
ókonzervatív nézet
Vicces ezt a kifejezést használni egy olyan dologra aminél kevés régebbi dolog létezik.
A tetoválás már az őslakosok körében is megvolt.
Műveletlen.. érdekes..
Nem tudom nálad mi számít műveltnek, de szerintem inkább Te vagy az.
Tanulj a történelméről.. rájössz, hogy miért lett negatív egy időben a tetoválás fogalma. Te pontosan az azokból származó "hülye" általánosításoknak vagy a rabja.
Nincs egy tetoválásom sem, és ne gondoljuk már azt, hogy minden ember megbánja a tetkóját. :)
1000-ből 1. Csak ugye az az 1 panaszkodik, és azt könnyű meghallgatni.
A tetoválás meg nem azért készül, hogy másnak tetszen hanem, hogy magadnak. Kit érdekel, mit gondol más egy egész hátas sárkány tetkóról ha az neked sokat jelent.
Ezért nem létezik "Ízléses", mert nem felelhet meg mindenki nézetének. (Bár gondolom, te a másik oldalról közelítetted meg.)
Nézd, a horogkereszt nagyon ősi jelkép (konkretice, napjelkép Indiában). Manapság azonban, ha magamra tetoválnám, egy életen át magyarázkodhatnék miatta hogy én nem vagyok fasiszta... Tehát, az hogy régen egy jelkép, vagy egy szokás (mint maga a tetoválás általában) mit jelentett, nem mérvadó MANAPSÁG. Mert MANAPSÁG az a helyzet, hogy a tetoválás túlnyomórészt kiknek is a szokása? Sorolom:
—börtöntöltelékek
—primitív „természeti” népek tagjai közt van elterjedve
—Feltünési viszketegségben szenvedő excentrikus alakok hordják (mindenféle tucat-sztárocskák például, akik direkt akarnak így (is...) botrányt kavarni hogy végre beszéljenek róluk).
Elismerem, akadhat néhány olyan fickó is aki nem esik bele e fenti csoportokba, de ezek száma nagyon kevés a fentiek összességéhez képest. Sőt, még az ő esetükben is élek a gyanúperrel, hogy valami nem igazán van jól beparaméterezve a fejükben működő biokomputerben...
Tudom, erre ellenérvként szoktak hozni pár mindenféle „tekintélyt”, hogy „az ezmegaz is tetoválva van, holott világhírű űrhajós/fizikus/mittudomén”. Lehet. Na és?! Attól hogy valaki egyvalami részterületen kiváló, még lehet más területeken egy fölöttébb tirpák alak, hogy durvább szót ne használjak, holott sok esetben lehetne ám...
JELENLEG akárhogyis nézzük, a tetoválás igenis az „alsóbb néprétegek” szokásrendszerének a része, akkor is, ha kis százalékban néha követik mások is. Ez épp olyan, hogy régen (nem tudom igaz-e de úgy hallottam) fülbevalót eredetileg a férfiak viseltek. Manapság mégis majdnem kizárólag a nők, és elég furcsálkodva néz mindenki arra a néhány férfira, aki mégis fülbevalót hord maga is.
Az tehát hogy RÉGEN mit jelentett a tetoválás, nem okvetlenül mérvadó manapság.
Emellett, igenis nehéz megszabadulni tőle. Én például gyermekkoromban nagy tisztelője voltam az arab kultúrkörnek. Ma is tisztelem némely dolog miatt őket. Na de képzeld el, ha gyermekként magamra tetováltattam volna mondjuk egy turbános férfifejet emiatt... vagy egy félholdat... Hm, mostanában a sok muszlim terrorista miatt igencsak rohadtul érezném magamat, ha olyan tetkóval kéne kifeküdnöm egy strandra napozni...
13/14 !
"A tetoválás meg nem azért készül, hogy másnak tetszen hanem, hogy magadnak"
Különösen sárkány a hátadon, hogy nézegethesd magad dupla tükörben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!