Van itt olyan köztetek, aki már volt parazitával/féreggel fertőzve?
2 éve nagyon beteg vagyok. Csalánkiütés,piros foltok,viszketés,székrekedés stb áll fenn nálam. Glutén,tej,szója,tojás,adalékanyag mentes diétát tartottam,de nem javult. Most elmentem egy másik orvoshoz, akinél még nem jártam, és a tüneteimre adott féreghajtót horroráron,és azt mondta,hogy nagy valószínűséggel ez a bajom.
Voltam már székletteszten,de negatív lett. Azt mondta,vagy háromszor kellett volna annó ismételni, hogy kiderüljön.
Nektek volt már ilyen? Tapasztalatok?
Ja és nagyooon pedáns,tisztaság szerető ember vagyok,betartom a higéniát!
Hát figyelj, szerintem látnád a székletedben, ha az lennél, bár nagyon alattomosak ezek a sunyi kis dögök.
Próbáld ki azt, hogy (bár a környezeted nem fog örülni), 1 hétig rengeteg fokhagymát eszel, naponta kb. 10 gerezdet, és ha 1 hét után lentebb ment a viszketés, akkor lehet giliszta.
Vermoxot kaptál gondolom, volt ismétlés? Nekem úgy kellett, hogy 1et bevettem aztán 2hét múlva megint 1-et. Azért kell többször tesztelni a székletet, mert van, hogy nincs párzási időszak, akkor nem jönnek ki, tehát nem találnak semmit a székletben.
De lehet aranyér is, vagy ha székrekedéssel/hasmenéssel küzdessz akkor az is, ha nehezen wc-zel, erőlködsz, akkor felsértheted a végbél falát, az is viszkethet, meg mondjuk vérzik is.
Vagy gomba, arra canesten a jó. Esetleg kávé, kóla, fűszeres ételek, cukros ételek, c-vitamin(citrusok) elhagyása, ezek is megérnek egy próbát.
Jelenleg hasonlóval küzdök, bár én nem diétázom..
Esetleg végbéltükrözést is kérhetsz, ha nagyon zavar, ott látják, ha girnyós vagy, de ha más baj van, ami esetleg komolyabb, akkor az is kiderül.
Mosószert, tusfürdőt is válts, és ha tisztálkodsz, ne dörzsölt,pl a törölközővel ott.
De amúgy most a végbeled viszket csak, vagy minden testrészedre érted a leírásodat?
Ja, a műszálas alsó is lehetséges, esetleg ha beizzad, akkor gombásodsz. (bármilyen anyagú alsó).
Ha kiderül a giliszta, akkor naponta cserélni az ágyneműhuzatot, törölközőt, naponta porszívózás/feltörlés, stb, nagyon oda kell figyelni. 70fokon mosni az ágyneműt, és az alsókat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!