Visszatérő tüszős mandulagyulladásom van amióta dohányzom, pedig nem szívok sokat, napi négy szál kb. , mit tudnék tenni ez ellen?
A dohányzás gyengíti az immunrendszert, ellenben a stresszt nem enyhíti. Valójában nincs rá szükséged amúgy és gondolom nem is dohányozhatsz túl régen, tehát simán abba is tudnád hagyni.
Rengeteg olyan technika van, mivel a stresszt csökkenteni lehet, és ezerszer hatékonyabb, mint a dohányzás, főleg, hogy a dohányzás serkenti az anyagcserét és megemeli a várnyomást, tehát nem éppen segít a stresszen...
három éve dohányzom, akkor még csak alkalmanként szívtam, most már egy másfél éve naponta, de heti két dobozzal szívok el maximum. és tudom, hogy növeli a vérnyomást, de megnyugtat, kérdezd csak a többi dohányost.
az viszont lehet, hogy nem vagyok rendesen kikezelve, mert nem szeretem a gyógyszeres megoldásokat, régebben erősen gyógyszerfüggő voltam, és most már a saját szervezetemmel akarom leküzdeni a betegségeket.
tudtok ajánlani természetes immunrendszer erősítőket, vagy csak zöldség, gyümölcs, sport?:D
Nézd meg a neten a homeopátiás baráti kör lapját.
Ott vannak tanácsadók. Telefonon.
Szedni kell naponta szert amíg elmúlik és aztán hetente hogy ne jöjjön elő újra, de említsd meg hogy mindig visszatér.
Nem megoldás, hogy egyik függőségből a másikba menekülsz... És hülyeség, hogy ettől nyugszol meg, ez pszichés. Esetleg malamilyen relaxációs technikát is elsajátíthatnál, vagy eljárhatnál sportolni, hogy levezesd a feszültséget.
És igen, immunerősítésre zöldség gyümölcs, lapacho tea, vagy immunerősítő teakeverék és C-vitamin. Gondolom a c vitamint azért nem félsz bevenni gyógyszer formájában. Vagy ha már itt tartunk, akkor multivitamint is szedhetnél mellé.
Amúgy meg a dohányosoknak több c-vitaminra van szükségük, ezt nem tudod természetes úton bevinni, csak ha egész nap káposztát eszel...
Igen, a dohányzás sajnos nagyon megnehezíti a gyógyulást, különösen légúti betegségeknél, ezt figyelembe kell venned. Jó lenne, ha abbahagynád: a nikotinos rágógumi vagy a tubák (snuff) hatékony segítség.
Kérdésem az,hogy kezelték-e ezt? Ha igen, milyen antibiotikumot kaptál? Elképzelhető,hogy az antibiotikum-dózis nem volt megfelelő,mert nem szedted be az előírt adagot, de az is lehet,hogy az adott gyógyszerre rezisztens kórokozóval állunk szemben.
Teendők: menj el orvoshoz, mutasd meg neki a manduládat, és szólj neki, hogy ne azt az antibiotikumot adja, mint előzőleg,hanem egy másikat. Például: ha doxycyclint szedtél, adjon amoxycillint. Ezt azután szedd be mind, és pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!