A bárányhimlőnek mennyi idő kell, mire elmúlik?
21 éves vagyok és most jőt kirajtam 2 napja és nagyon csunya és viszket, vajon mikor mulikel 2 hét ?
és nemaradnak nyomai mert elég csunyák ?
és ez normális hogy ijen korba jőn ki rajram? (1 fiu kérdése)
Én ovis koromban kaptam el, és olyan 1-2 hét ,mire elmúlt. Van ilyen mentolos hintőpor,azzal kellett a pötyiket porozni.
És ne kapard, mert megmarad a helye!!
Biztosan van már más szer is rá.
ezt találtam még a neten a kezelésére:
Rázókeverék helyett mentolos hintőport használjunk a viszketés enyhítésére
Az enyhe lefolyású esetek csak tüneti kezelést igényelnek. A kínzó viszketést nem krémekkel, nem nedves borogatással, legfeljebb kevés mentolos hintőporral lehet enyhíteni. Így meggátolható a vakarózás, amely továbbterjesztheti a fertőzést, és hegeket is okozhat.
A zuhanyzás fontos, az ülőfürdő viszont nem javasolt
A bakteriális fertőzés veszélye miatt a bőrt tisztán kell tartani, pl. szappannal és vízzel gyakran le lehet mosni, az elvakarás megakadályozásához a körmöket le kell vágni, a kezeket és a ruházatot tisztán és szárazon kell tartani. Naponta akár többször is lehet zuhanyozni, de az ülőfürdő nem ajánlatos.
Gyógyszerek a bárányhimlős betegnek
Viszketést csökkentő gyógyszerek, így például szájon át szedhetô antihisztaminok is használhatók. Ha másodlagos bakteriális fertőzés alakul ki, antibiotikum alkalmazása szükséges. A már bárányhimlős beteg gyógyszeres kezelése indokolt esetekben ún. vírusellenes készítményekkel (aciklovir) történik, mely kezelés a kiütések megjelenésétől számított 24 órán belül elkezdve mutat bizonyított hatékonyságot.
Még mindig én vagyok az:D
Hát, én nem tudtam még akkor,hogy ez micsoda gondoltam szúnyogcsípés és elkapartam,sebesre, és ez az egy az alkaromon megmaradt,olyan,mintha egy szemölcs lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!