Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mik a sclerosis multiplex...

Mik a sclerosis multiplex első tünetei?

Figyelt kérdés

A lábaim esténként, amikor már megpihenek folyton rán ganak, rúgnak, görcsölnek. Hiába szedek Magne B6-ot nem segít.Évek óta megvan ez a tünetem, de most, hogy 34 hetes kismama vagyok napról-napra rosszabb.

Fél éjszakákat nem tudok aludni a kontrollálatlan mozgástól.

A hideg kicsit segít, így folyton mezitláb járok és folyton próbálom mozgatni a lábaimat.

Mi lehet a bajom?

2010. márc. 14. 22:36
 1/6 anonim ***** válasza:
2010. márc. 14. 22:42
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Nem lehet, hogy szimplán csak fáradt a lábad? Nekem hasonló akkor volt, amikor sokat sétáltam, és este lefekvéskor nagyon nehéz volt, fájt, és néha megrándult. Én körömvirág krémmel kentem be, segített rajta.
2010. márc. 14. 22:49
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Én úgy tudom, ez terhességben természetes. Kérdezz rá a szülész-nőgyógyásznál, lehet hogy Calciumot vagy hasonlót többet kéne szedned.

Amúgy nekem is évek óta van, és pont most gondolkoztam, hogy felteszek hasonló kérdést, ugyanis 2-3 napja már elviselhetetlen, csak úgy nyugszik meg a lábam, ha a párom megmasszírozza.

Lehet hogy ez a nehézláb-szindróma, amit én amúgy visszérproblémának tulajdonítok.

Nekem eddig általában akkor jött elő, ha sokat álltam aznap, de mostanában betegség miatt inkább sokat feküdtem, nem értem mégis, mitől van az a hülye érzés, hogy nem tudom hova rakni. Néha kifejezetten tompán fáj.

Ez nem sclerosis multiplex szerintem.

2010. márc. 14. 23:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Van olyan betegség is, hogy "nyugtalan láb szindróma". Arra rákerestél már?
2010. márc. 15. 00:41
 5/6 anonim ***** válasza:
2010. márc. 15. 13:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy az orvostudomány még nem jött rá, de én rájöttem, hogy a nyugtalanláb-szindróma a kezdődő és már kialakult visszerek miatt van. Szerintem a vénákban levő billentyűk nem elég erősek, ezért nem kielégítő a vérkeringés, pang a vér, és minden kellemetlen érzés ebből van, még a fájdalom is.

Amúgy utánanéztem, és a biciklizés pl. kifejezetten jó a visszerekre, és tleg az lehet nálam a baj, hogy a betegség miatt nem bicajoztam mostanában, pedig amúgy azzal járok szinte minden nap.

2010. márc. 15. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!