Mik a sclerosis multiplex első tünetei?
A lábaim esténként, amikor már megpihenek folyton rán ganak, rúgnak, görcsölnek. Hiába szedek Magne B6-ot nem segít.Évek óta megvan ez a tünetem, de most, hogy 34 hetes kismama vagyok napról-napra rosszabb.
Fél éjszakákat nem tudok aludni a kontrollálatlan mozgástól.
A hideg kicsit segít, így folyton mezitláb járok és folyton próbálom mozgatni a lábaimat.
Mi lehet a bajom?
Én úgy tudom, ez terhességben természetes. Kérdezz rá a szülész-nőgyógyásznál, lehet hogy Calciumot vagy hasonlót többet kéne szedned.
Amúgy nekem is évek óta van, és pont most gondolkoztam, hogy felteszek hasonló kérdést, ugyanis 2-3 napja már elviselhetetlen, csak úgy nyugszik meg a lábam, ha a párom megmasszírozza.
Lehet hogy ez a nehézláb-szindróma, amit én amúgy visszérproblémának tulajdonítok.
Nekem eddig általában akkor jött elő, ha sokat álltam aznap, de mostanában betegség miatt inkább sokat feküdtem, nem értem mégis, mitől van az a hülye érzés, hogy nem tudom hova rakni. Néha kifejezetten tompán fáj.
Ez nem sclerosis multiplex szerintem.
Lehet hogy az orvostudomány még nem jött rá, de én rájöttem, hogy a nyugtalanláb-szindróma a kezdődő és már kialakult visszerek miatt van. Szerintem a vénákban levő billentyűk nem elég erősek, ezért nem kielégítő a vérkeringés, pang a vér, és minden kellemetlen érzés ebből van, még a fájdalom is.
Amúgy utánanéztem, és a biciklizés pl. kifejezetten jó a visszerekre, és tleg az lehet nálam a baj, hogy a betegség miatt nem bicajoztam mostanában, pedig amúgy azzal járok szinte minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!