A túlzott vitaminbevitel lehet káros?
Egy-két hete minden nap beveszek egy B-vitamin, egy multivitamin és egy cink kapszulát, mert borzalmas módon leamortizálódott az immunrendszerem, és csomókban hullik a hajam.
Pár napja viszont élénk citromsárgát pisilek, és ez elgondolkoztatott: Lehet ebből bajom? Más kérdés, hogy a hajam ugyanúgy hullik, hatalmas csomókban. Már látszik is, hogy kevesebb van... Elég kétségbeesett vagyok.
Én évek óta mindennap szedem, ha túl sokat szedek be azt én is ki....lem, nincs semmi bajom tőle.
Nem szedek extrém mennyiségű vitamint.
A hajhullásodnak lehet más oka is.
Ha az immunrendszeredet akarod erősíteni, miért nem immunerősítőt szedsz?
Létezik egy sokkal durvább módszer is. Általában sportolók, vagy testépítők használják, de még olykor azok is, akiknek gyenge az immunrendszere. Egy olyan multivitaminról van szó, melyben tasakokban van a napi adag. Ez 7 különböző tabblettát, ill. kapszulát jelent. Pár napon belül zölddé festi a vizeletet. Azonban nagyon is hatásos. Pozitívan persze.
Egyáltalán nem káros amit teszel. Sőt én azt is mondanám, hogy napi 1000mg C vitaminnal is tudnád támogatni a szervezeted. Csak ebben az esetben több folyadékbevitel ajánlott. Egy ismerősöm nem sportól rendszeresen, de ügyel arra, hogy szervezete erős maradjon. Ennél fogva napi 3000mg C vitamint fogyaszt, és ehhez lényegesen megnövelte a napi folyadékbevitelt. Úgy nem káros az sem.
A zsírban oldódó A és D vitamin mérgező, extrém nagy adagban bevíve veszélyes.Igazság szerint a D3 vitamin mérgezőbb, mint a ciánkáli, halálos adagja b. 30 mg, más kérdés, hogy ez a szokásos napi bevitel százezereszerese. A sarkvidéki állatok mája extrrém mennyiségű A vitamint tartalmaz, ezért a fóka és a jegesmedve mája mérgező.
A vízben oldódó vitaminok, így az összes B vitamin, a -C-vitamin feelslegét az ember egyszerűen kihugyozza, extrém nagy adagban sem mérgezőek. A cinkkapszulából elviekben be lehet venni toxikus mennyiséget, de kb. egy vödörrel kéne abból is beszedni.
Kierültséged mögött ms ok húzódik meg, a hajhullás mögött is. Szelén, ginzeng, kretain (revalid) és stresszmentesség használ.
Én nagyon sokat hibáztam, hogy ide jutott a szervezetem, úgyhogy innentől fogva szeretnék pont ellenkezőleg cselekedni.
10 éve derült ki, hogy autoimmun betegségem van, ráadásul nyáron egy borzalmas döntés következtében kegyetlenül kiszőkítettem a hajam, és szétégettem a hajam. Emellett két éve kideríthetetlen allergiám van, 16 ezer forintos vérvizsgálat sem mutatott ki semmit. TB-m nincs, mert munkanélküli vagyok. Ilyenkor milyen lehetőségeim vannak?
Egyes vitaminok túladagolása káros lehet, van amelyik még hajhullást is okoz ilyen esetben. Lehet, hogy valamilyen gyulladás van a szervezetedben és azért hullik a hajad, kellene egy kivizsgálás, vérkép, fogászat, hasi ultrahang, stb.
Menj el a háziorvoshoz, ő majd ad beutalót vizsgálatokra és aszerint javasol vitamint, amiből hiányod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!