SM vagy sem? Vélemények, tapasztalatok? Többi lent
Figyelt kérdés
2007 ben SM-et diagnosztizáltak nálam 16 évesen. 2 évig infúziós kúra, steroid löket, gyógyszeres kezelés. 2009 ben 80% os végtagataxiával kórházba kerültem. Találtak a gerincemen (6-8 csigolya) egy daganatot, amit meg kellett műteni, csigolyáimat platinázták. Visszaellenőrizték a gyulladásos gócokat az agyamban. Eltüntek. Zárójelentésemen obs. ad. SM szerepel. Pár hte ugyanazokat a tüneteket produkálja a szervezetem, mint amikor SM re kezeltek. Végtaggyengeség, lábbizsergés, látásromlás.. hétfőn megyek az orvosomhoz. Kétségbe vagyok esve.. vélemények?? Válaszokat köszönöm: 24 éves 2 csodaszép kisfiú édesanyja :)2015. júl. 29. 14:06
1/5 anonim válasza:
tudtommal a sclerosis multiplex nem gyógyitható, gondolom majd csinálnak megint egy MRt, abbol kiderül.
itt senki nem fog tudni diagnosztizálni, nem értem miért tetted fel ezt a kérdést, gyanitom csal ki akartad adni magadbol a bánatod, szurkolok.
2/5 anonim válasza:
Nekem volt SM-es barátom. Úgy tudom, az SM nem gyógyítható, de egyes fajtái jól szinten tarthatóak. Ő jógázott és megcsinálta az angolspárgát. Még nagyon fiatal vagy, ne add fel, sportolj és küzdj, ez a legtöbb, amit tehetsz, így ki lehet tolni a lebénulási időt hosszabbra, van aki 50-60 éves koráig szinten tartja a betegséget. Az is lehet, hoyg félrediagnosztizáltak. A lényeg, hogy akarj élni és oldd meg a lelki problémáidat, hogy a tünetek is távozzanak.
3/5 anonim válasza:
sokan meditációval, jógával, egészséges, cukormentes táplálkozással jól kordában tudják tartani ezt a betegséget. Próbálj utánanézni. Nyilván ez nap mint nap erőfeszítést igényel, de vannak olyan esetek, ahol javulás következett be. Teljes gyógyulásról nem hallottam, de hosszú távon fenntartható jó életminőségről igen.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a biztatást, kedves szavakat! Legyen szép napotok! :)
2015. júl. 29. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!