Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Így mennyi az esélye a HIV...

Így mennyi az esélye a HIV fertőzésnek?

Figyelt kérdés

Ez csak egy teória, csupán kíváncsiságból kérdezem. Tételezzük fel, hogy van egy HIV pozitív/AIDS-es ember, aki szexuális kapcsolatot létesít egy egészséges nővel, de nem védekeznek óvszerrel (tök mindegy mivel, bármi meg ami meggátolhatná a fertőzést). Ez esetben mennyi az esélye, hogy a nő is megfertőződött?

Azért foglalkoztat a kérdés, mert erre nem találtam pontos választ, hogy mindenféleképpen elkapja az az illető, aki ilyen módon létesít szexuális kapcsolatot? Most nem olyan emberekre gondolok, akik valamilyen szinten immúnisak rá, hanem átlag emberekre, ott a fertőzési arány 100%-os a fent leírt esetben? Mert pl a náthára sem vagyunk immúnisak, mégis vannak sokan akik egyszer nem kapják el, máskor viszont igen.

Kérdésem tehát összefoglalva: ha egy HIV/AIDS-re nem immúnis ember szexuális kapcsolatot létesít egy fertőzöttel, akkor az 100% hogy elkapja? Nincs valamekkora "hibaarány", hogy csak 98-99%-ban biztos a dolog?

2015. júl. 29. 12:53
 1/4 anonim ***** válasza:

olyan nincs hogy "valamilyen szinten immúnisak rá"

erre nincs immunitás, nem úgy mint pl az influenzánál.

ha egyszer elkapod nem alakul ki immunitás a HIVnél.

nyilván nem 100% egyik betegség elkapása sem, de itt nagyon kis % lehet az hogy nem.

2015. júl. 29. 13:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy viszonylag kis arányban fertőz a HIV, aktusonként 10% alatt. Természetesen minél többször csinálja, annál nagyobb a valószínűsége, és ugyebár ez még nem jelenti azt, hogy ne kelljen védekezni, hiszen az nem vígasz, hogy "én csak az 5% voltam".

De semmiképp nem olyan, hogy tutibiztosan elkapod.

2015. júl. 29. 13:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.

#2 Teljesen egyetértek, engem sem vigasztalna, hogy csak 5% volt az esély, ha én mégis belekerültem.

2015. júl. 29. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:
ezt a vírust nem olyan könnyű elkapni, a hepatitisz sokkal jobban fertőz. viszont az első hülyeséget írt: vannak immunis emberek, egyszer láttam egy dokumentumfilmet erről, asszem viszonylag magas szám, 10% körül. valamilyen génmutációjuk van, ami miatt immunisak rá.
2015. júl. 29. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!