Melyik oltás lehetett ez gimnáziumban?
Figyelt kérdés
Kb. 14-16 éves koromban, nem emlékszem, jöttek és az alkarunkba adtak valami oltást, és várni kellett a teremben, akinek bepirosodott fél órán belül az alkarja, mehetett, akinek viszont nem, az ott kellett maradjon valami brutálisan fájdalmas oltásra. Azt hiszem ez az, ami a vállon ilyen forradásos sebhelyet ad, valami gázos oltás. Mi lehetett ez és mit kaptunk az alkarunkba????2015. júl. 19. 23:37
2/6 anonim 

válasza:

Nálunk semmi ilyesmi nem volt, brutalisan fájdalmas gázos oltás pedig főleg nem.
3/6 A kérdező kommentje:
Alkarba valamilyen anyagot fecskendeztek és, ha arra pirossal reagáltál, nem kaptad meg azt a fájdalmasat!!! Mi volt ez??? Lehet chipet ültettek be? hm? komolyan:D
2015. júl. 20. 00:05
4/6 anonim 

válasza:

Szerintem ez a Mantoux próba, amit utána adtak be, az meg TBC védőoltás.
5/6 anonim 

válasza:

Pontosan, Bcg próba lehetett
Vállba azért fájt, mert izomba kaptad
6/6 anonim 

válasza:

Régi kérdés, de hátha vki rákeres. Ez tbc oltás vagy bcg újraoltás, pontosan nem tudom, de ilyen nekünk is volt ötödikben vagy hatodikban. Akinek nem pirosodott be, nnak adtak egy baromi fájdalmasat vállba. Emlékszem, sokan ütögették vonalzóval, de a dokik kiszúrták, mert körkörösen kellett pirosodnia. Én persze kaptam.újat, fájt is mint a fene, mai napig ott a helye. Egyik osztálytársam meg is rugdosta a.dokit, s utána sírva szaladt el. Tényleg nagyon fájt :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!