Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Véradás másnapján lebetegedtem...

Véradás másnapján lebetegedtem. Lehetséges, hogy lappangott bennem valami vírus?

Figyelt kérdés
Tegnap elmentem vért adni, ez volt az első alkalom. Általában kicsit alacsonyabb a vérnyomsásom, de az izgulás miatt felment 125-re a plulzusom pedig 90-re. Semmi problémám nem volt, nem éreztem magam betegnek, reggeliztem is és megittam másfél liter folyadékot. Nagyon szépen jött a vérem, csak az utolsó fél decinél kezdtem szédülni. Szóltam a nővérnek és kaptam a lábam alá egy nagy dobozt, hogy a vér egyenletesen eljusson mindenhová. Utána fél órát még ücsörögtem és ittam fél liter vizet, szép lassan jobban lettem. A kötést ahogy javasolták 4 órára rajta hagytam a szúrás helyén, be sem gyulladt, nem lett véraláfutásos sem. Nagyon korán, 8 körül elálmosodtam. Reggel arra ébredtem, hogy fázom és mindenhol izomlázam van, gyengének érzem magam. Szerintem influenza lehet, mert idén még nem kaptam el (minden évben átesem rajta tavasszal). Most azon izgulok, hogy a véremet így biztos nem tudják majd felhasználni, mert ha influenza, akkor már 1-2 hete a szervezetemben lehetett. Gondolom attól, hogy tegnap legyengültem kicsit "utat kapott" a betegség. Az szerintem nem lehetséges, hogy ott szedtem volna össze valamit, mert mindenre nagyon figyeltek és nagyon segítőkészek voltak. Ilyenkor kell értesíteni valamilyen véradó központot, hogy lehet vírusos a vérem, vagy ezt a vizsgálat kimutatja majd? Elég szomorú lettem, hogy lehet semmit sem ért így a tegnapi véradás. :(

2015. ápr. 29. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Hány kiló vagy és nem vagy-e vérszegény?

Nem menstruálsz most, ugye?

2015. ápr. 29. 19:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Semmi baja a vérednek, hisz azt amúgy is darabokra szedik és úgy használják fel. ( savó, szérum stb) Viszont engem hasonló eset miatt eltanácsoltak a további véradástól. Magától a véradástól gyengültél le.. Ettől azért ne ijedj meg, ez nem betegség, csak van akinek a szervezete nem tolerálja...
2015. ápr. 29. 19:26
 3/6 A kérdező kommentje:
65 kg vagyok, kb másfél hét múlva jön csak meg. Úgy tudom nem vagyok vérszegény. Ez utóbbit honnan lehet kideríteni?
2015. ápr. 29. 19:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy vérszegény. Én akartam vért adni. De vérszegény voltam és ez ott ki is derult. Még el is magyarázták hogy hemoglobin miatt nem engednek vért adni. Ezt megnézik mielött leveszik.

A hirtelen vérveszteség legyengitette az immunrendszeredet. Ezért el is kaptál valamit. A vérben pedig nincs semmi.

Még egy komment.. A bárányhimlő lappang két hétig. Az influenza 1-5 napig. De már nincs járvány. És ha nincs magas lázad akkor jó eséllyel baci amúgy, nem vírus

2015. ápr. 29. 20:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Most azt hiszem nincs lázam, de reggel és délután biztos volt, mert éreztem, hogy nagyon meleg vagyok és a bőröm is ilyenkor nagyon érzékeny az érintésre. Lázat mérni sajnos nem tudtam, mert albérletben vagyok, nem otthon és itt nincs lázmérő.
2015. ápr. 29. 21:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem tudom, szerintem kérdezd meg a vérvevőket, hogy mitől lehet.
2015. ápr. 30. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!