Valami jó krém/hab/gyógyszer ekcémára?
Hát szerintem a legjobb az lenne, ha kiderítenéd, hogy mire vagy allergiás. Nekem pl penészgomba spórái (és talán a por miatt is) jött ki. Egy komoly fertőtlenítős takarítás után azonnal elmúlt a légúti allergiám és az ekcémám is, és 2 hétig elő sem jöttek, pedig tenyérnyi foltjaim voltak már hetek óta, és aludni sem tudtam a viszketéstől. Most állhatok neki újra felnyalni mindent.
Nekem fürdőkenőcsöt írtak fel legutóbb (tavaly előtt), ecetes volt, kb olyan volt az állaga, mint a disznózsírnak, de használt. A zsírréteg visszapótlása szerintem a legfontosabb ekcémánál, nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Meg a napi 1-2xi zuhany is jó, mert lemossa az allergént. Utána viszont érdemes visszapótolni a zsírt.
Azt nem tudom, hogy ételek is okozhatják e. Sokan írják a glutént. Kipróbáltam egy hétig a gluténmentes diétát, hát tény, hogy kevesebb bőrproblémám volt akkor, de ki tud lemondani a pizzáról meg a kenyérről?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!