Miért van az hogy én kiskoromban megkaptam a TBC elleni BGC oltást és negatív lett?
először még 1-4 hónaposan kaptam meg,de negativ lett néhány hét mulva ujból,de megint negatív lett,2 éves koromban megint megkaptam 2 szer és mindig negativ lett.Most 16 éves lány vagyok és azt mondták ilyent még nem láttak hogy 4 szer is negatív legyen.Nemsokára megkapom még 1 szer i,
Ez mitöl van hogy mindig negatív?
Én szlovákiában élek, és nálunk mindenki megkapja 10 éves kora körül a tbc elleni oltást (kötelező). Először adtak egy oltást az alkarba, majd várni kellett azt hiszem egy hetet, aztán vissza kellett menni az orvoshoz. Ő megnézte, és ha "kijött", akkor minden rendben, ha nem, akkor kaptunk egy másikat a vállunkba (egyébként nagyrészt nem szokott "kijönni, tehát nem használt az első oltás). Amit a vállunkba adtak, az már mindenkinek használni szokott, egy kissé begyulladt tőle, felhólyagosodott, vigyázni kellett, nehogy beüsse az ember valahová, mert szörnyen fájt :) Meg is marad a nyoma, ilyen kis kör alakú "dudor". Ritkaság, de előfordul, hogy a vállba adott injekció se segít, ilyenkor a lapockába adnak egy injekciót.
Lehet, hogy ezzel most nem túl sokat segítettem, az se biztos, hogy ugyanaz a fajta oltás, mint ami neked is volt.
Egyébként szerintem az, hogy negatív lett, arra utalhat, hogy az immunrendszered nem vette észre a betolakodókat, és nem gyártott ellenanyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!