Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az ember hogy jön rá, hogy...

Az ember hogy jön rá, hogy HIV-vírussal fertőzött?

Figyelt kérdés
Ugye nem csinálunk minden héten tetszet, sőt az emberek többsége soha. Akkor aki HIV-fertőzött, esetleg AIDS-es, az miből jön rá? Hogy derül ki?
2010. febr. 10. 13:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A tűvel megy a HIV is, nem csak a HEPA barátom...
2010. febr. 10. 14:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy az orvosok hülyék. Sőt, amit eddig írtam, azt is mind orvosoktól tudom. Ha ez számít.
2010. febr. 10. 14:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves 62%-os válaszoló!!!

Honnan a fenéből szeded, hogy nem a HIV okozza az AIDS-et?!

Az tény, hogy immunhiányt sok más tényező is okozhat (elég a sok veleszületett súlyos immunhiányos betegségre gondolni; vagy a szervátültetettek immunszuppresszív terápiájára), DE a HIV, mint neve is mutatja (Human Immunodeficiency Virus), bizony elég rendesen lenullázza az immunrendszert évek alatt, olyan szinten, hogy olyan opportunista fertőzések is megölik a beteget, melyek egy egészséges embert meg sem betegítenek. És ehhez "elég" HIV fertőzöttnek lenni, nem kell mellette más káros tevékenységet folytatni.

Erősen ajánlom, hogy olvass utána HIV-nek és az AIDS-nek mielőtt ekkora baromságokat irkálsz.

2010. febr. 10. 15:40
 14/18 anonim ***** válasza:
16%

Utánaolvastam, azt írtam le. Te is utánaolvastál, te meg azt írtad le.

Minden évben meg kell hosszabbítani 1 évvel a HIV-fertőzötten egészségesen eltölthető évek számát, mert elég sokan 10-15 éve vígan élnek vele. Van, ahol a lakosság 30%-a. Ott úszkál az átlagember vérében és nem csinál semmit. Tudom, te mást olvastál. Én meg ezt.

2010. febr. 10. 16:03
 15/18 anonim ***** válasza:

A HIV nemcsak "úszkál" a vérben, hanem folyamatosan pusztítja a CD4+ sejteket, melyek fogyását egy ideig a szervezet még képes kompenzálni újabb sejtek képzésével. Amíg a CD4+ sejtek száma nem süllyed egy kritikusszint alá, addig nincsenek a betegnek tünetei (de a "bomba ketyeg", és már ekkor is fertőzőképes). Ez a tünetmentes időszak tarthat akár 10 évig, de van olyan variánsa is a vírusnak, melynél ez az időszak mindössze pár év. De ahogy eléri a CD4+ sejtek csökkenése a "küszöböt" (azaz kialakul az AIDS), onnantól már pokol a betegek élete.

Azért nem tudom, hogy te "bevállalnád-e", hogy kezeléssel is 10-15 éven belül biztosan meghalsz... Ha szerinted ez "semmiség", akkor nem szóltam.

De én főleg ezen a mondatodon akadtam ki: "Az aids pedig egy immunhiányos betegség, amiről megpróbálják elhitetni veled, hogy a hiv-től van, de ha kicsit utánaolvasol, akkor kiderül, hogy valójában semmi közük egymáshoz."

Egy ilyenért szerintem még középiskolában is elhúzzák az embert biológiából. Szerinted akkor mit okoz a HIV?

(Lentivírusokkal foglalkozó laborban TDK-zom és orvostanhallgató vagyok)

2010. febr. 10. 18:06
 16/18 anonim ***** válasza:
Meg kéne kérdezni azokat, akik 15 éve tünetmentesen szaladgálnak HIV-vel, és azokat is, akiknek nincs a vérében, és mégis AIDS-esek.
2010. febr. 10. 18:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha félsz, akkor menj el egy tesztre. Ha belemész alkalmi kapcsolatba, akkor gumival védekezz. Hosszútávú kapcsolatban pedig szerintem meg lehet beszélni, h a partner is elmenjen egy szűrésre, mielőtt lekerül a gumi.
2010. febr. 10. 23:55
 18/18 anonim válasza:

Ha nem csinálsz tesztet, csak a tünetekből jöhetsz rá, hogy esetleg elkaptad. Ezt a megfertőződést 1-2 hét múlva követő akut influenzaszerű megbetegedés jelezheti ami gyorsan elmúlik,(Lehetséges panaszok: láz, fáradtság, torokfájás, fejfájás, hasmenés, izomfájdalom, izületi fájdalom, alkalmanként megnagyobbodott nyirokcsomók és apró kiütések a törzsön), de valakinél ez sincs. Utánna Tünetmentes fázis jön

Ez több évig tart, bizonyos esetekben akár több mint 10 évig is. Ahogy a víruskópia (viral load) szám emelkedik, úgy pusztulnak a CD4 sejtek amik megvédik a szervezetet. Ha már vészesen alacsony a CD4 sejt szám akkor fogyás, láz és krónikus hasmenés jelentkezik. Ha a CD4 sejtszám 200/µl alatt van. Akkor beszélünk AIDSről. Ekkor már az immunrendszer visszafordíthatatlanul károsodott. Kaposi-sarcoma(bíborvörös, lila színű foltok vagy tumorok a fogínyen vagy bőrön), gombás fertőzések, Pneumocystis carinii A típusos tüdőgyulladás, TBC, övsömör..

2010. jún. 19. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!