A rühesség tünetmentesen is fertőz? (embernél)
Figyelt kérdés
A sulinkban kitört a rühesség. Tudom, hogy a lappangási idő akár 6 hét is lehet, ezért érdekelne, hogy ha elkaptam, megfertőzhettem-e a családtagjaimat. Két hete volt nálunk egy sulis sportesemény, amin én is és a fertőzöttek is részt vettünk és most aggódom. Mindenkit le kéne otthon kezelni vagy csak engem és a barátom?
A válaszokat előre is köszi!
2015. febr. 4. 12:38
1/3 anonim válasza:
Fertőzhet. melyik városban van ez a suli? Mi a fenétől terjedt el ott a rüh?
2/3 A kérdező kommentje:
Egy idióta diák hozta be még december végén, most ütött ki a fiú koleszban. A sötét gyerek kezelés nélkül, hónapok óta jár suliba. Gyakorlatilag akárki megfertőződhetett, főleg mivel volt ez a sulisport, ami azért elég sok érintkezéssel jár. De nem vagyunk egyedül az országban, novemberben Szegeden is kitört, meg Győrben is több iskolában. Bárhol el lehet kapni, még a buszon is.
2015. febr. 4. 13:56
3/3 anonim válasza:
Szép világ van, terjed a rüh, az ágyi poloska, évtizedekig azt sem tudtuk mi az.
Ha elkaptad, akkor a családtagjaidat is le kell kezelni, és az ágyneműt, ruhaneműt magas hőfokon kimosni, vasalni, kabátokat pár napig kirakni szellőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!