Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi lehet az oka, az allando...

Mi lehet az oka, az allando faradekonysagomnak?

Figyelt kérdés
kb 1eve kezdodot,hogy allandoan faradt vagyok,nehezemre esik minden,es akar neha kronikusan,kepes vagyok szinte napokat is attaludni,par ora fentlettel.de ezelott az ellentetje,szinte alvaszavarban szenvedtem,alig tudtam aludni,azt is keveset.mi az oka vajon?
2015. febr. 1. 07:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Lehet például:

- stressz,

- depresszió,

- téli fényhiány (tobozmirigy sok melatonint termel vagy emiatti depresszió),

- nem mozogsz, nem edzel eleget,

- továbbra is ugyanaz az alvászavar, ami eddig, csak most már a kettes fázisban vagy,

- magnézium- vagy cink- vagy valamilyen más nyomelem- vagy vitaminhiány,

- alacsony triptofán bevitel,

és még sorolhatnék néhány lehetséges okot, olyanokat is, amivel halálra rémítelek (pl. cecelégy álomkór).

Nem tuddom, mi a cél. Valamelyik itt felsorolt okot be akarod beszélni magadnak? Mert, sajnos, a billentyűzeten keresztüli diagnózis és távgyógyítás nemigen működik.

Nem ok a magyarázatra, de szerintem nem fog ártani, ha megteszed:

- sétálj, mozogj többet, friss levegőn, napfényben.

- Mikor voltál utoljára vérvizsgálaton? Két évente egyszer nem árt.

2015. febr. 1. 08:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Stressz,kimerültség,vitaminhiány,meg amit az 1 leírt
2015. febr. 1. 08:25
 3/6 anonim ***** válasza:
vashiány vagy alacsony vérnyomás, nekem ez volt a bajom. Menj el egy vérvizsgálatra!
2015. febr. 1. 11:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet vitaminhiány, stresszes, kimerítő életmód, de baktérium vagy vírus fertőzés is. Pl. az Eppstein Barr vírus tünetmentes, de fáradékonyságot, levertséget okoz.
2015. febr. 1. 16:29
 5/6 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat :)igen,mozgok eleget,vitaminokkal is el vagyok latva,es igen tudom a tel is befolyasol!

#1 egyiket sen,nem vagyok az a bebeszelos fajta,es mikor elkezdodot voltam orvosnal kivizsgalason,azt monta csak kinerult lehetek.igazat adtam neki,mivel nemetorszagban folyamatosan dolgoztam 7honapot reggeltol estig minden nap szinte.de azota csak rosszabodot.bar itt mifelenk eleg pancserok az orvosok stb.majd megyek nagyobb varosba kivizsgalasra,meg veszem jobb fajta vitaminokat.

2015. febr. 3. 13:14
 6/6 Arobi ***** válasza:

Vizsgáltasd ki magad ! Itt nem orvosok vagyunk,és ha van is ilyen,távdiagnózis felállítását nem vállalják felelősséggel.

na heló !

2015. febr. 7. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!