Torokgyulladásom van és ebből kifolyólag afta keletkezett a számban. (Doki azt mondta hogy a vírustól. )?
Nehezen múlik, nekem is mindig kijön egy-kettő, ha a torkom be van gyulladva. Kb. egy-másfél hét alatt gyógyul.. nincs rá igazából "gyógyszer", nekem egyszer beecsetelte a fogorvos, de akkor is fájt napokig.
Ne egyél csípős, és savas dolgokat (pld. erőspaprika, bors, mandarin, stb.)
Öt nap után már napról napra jobb lesz, kitartás! :)
Ja, és ilyenkor én Listerinnel szoktam öblögetni. Az fertőtlenít.
A csípős, fűszeres, paradicsomos dolgok a legbrutálisabbak, de igazából erre szerintem nincs olyan hogy "kímélő" kaja. Az a baj, hogy nem csak az étel irritálja, hanem minden. Az is fáj, ha puhával súrlódik.
Érdemes valamilyen ecsetelőt venni, vagy Corsodyl-lal öblögetni. Nekem a szájsebész azt mondta öblögetés után még jól be is lehet fültisztító pálcikával közvetlenül pacsmagolni a Corsodyl-lal. Fontos a szájhigiénia, minden kaja után fogatmosni, szájvizet használni, hogyha nem is javul, de legalább ne terjedjen tovább!
Egyébként ha tűrhetetlen, akkor fogorvosoknak, szájsebészeknek van jó ecsetelőjük rá. Nekem 3. ecsetelésre elmúlt és az első után már gyakorlatilag nem fájt. Persze ha nem nagy kiterjedésű én nem mennék vele ecsetelésre, a Corsodyl elég jó hatásfokú nálam így öblögetve-ecsetelve. 2-3 nap alatt a neheze elmúlik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!