Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Torokgyulladásom van és ebből...

Torokgyulladásom van és ebből kifolyólag afta keletkezett a számban. (Doki azt mondta hogy a vírustól. )?

Figyelt kérdés
Az alsó fogsorom alatt van. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mit egyek hogy ne fájjon annyira? Minden harapás, iszonyatosan fáj. és kb mennyi idő alatt múlik el, mivel kezeljem, hogy gyorsabban gyógyuljon? 5 napja tart. :(

2015. jan. 10. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Nehezen múlik, nekem is mindig kijön egy-kettő, ha a torkom be van gyulladva. Kb. egy-másfél hét alatt gyógyul.. nincs rá igazából "gyógyszer", nekem egyszer beecsetelte a fogorvos, de akkor is fájt napokig.

Ne egyél csípős, és savas dolgokat (pld. erőspaprika, bors, mandarin, stb.)

Öt nap után már napról napra jobb lesz, kitartás! :)

Ja, és ilyenkor én Listerinnel szoktam öblögetni. Az fertőtlenít.

2015. jan. 10. 22:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem vagy hurustos, nem fulladsz? Nincsenek kiütéseid? Skarlát is okoz ilyet. Ahol lakom, egy szekta gyerekei is járnak óvodába és voltak, akiket megfertőztek (felnőtteket is), mert nem engedik beoltatni őket.
2015. jan. 10. 22:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszi a tanácsokat, már nagyjabol kitapasztaltam hogy mi csip nagyon, es mi kevésbé, de még nem talaltam meg a megfelelő etelt. Nem amugy nincs kiutesem, sem más, csak torokgyuszi.
2015. jan. 10. 22:35
 4/5 anonim ***** válasza:

A csípős, fűszeres, paradicsomos dolgok a legbrutálisabbak, de igazából erre szerintem nincs olyan hogy "kímélő" kaja. Az a baj, hogy nem csak az étel irritálja, hanem minden. Az is fáj, ha puhával súrlódik.

Érdemes valamilyen ecsetelőt venni, vagy Corsodyl-lal öblögetni. Nekem a szájsebész azt mondta öblögetés után még jól be is lehet fültisztító pálcikával közvetlenül pacsmagolni a Corsodyl-lal. Fontos a szájhigiénia, minden kaja után fogatmosni, szájvizet használni, hogyha nem is javul, de legalább ne terjedjen tovább!

Egyébként ha tűrhetetlen, akkor fogorvosoknak, szájsebészeknek van jó ecsetelőjük rá. Nekem 3. ecsetelésre elmúlt és az első után már gyakorlatilag nem fájt. Persze ha nem nagy kiterjedésű én nem mennék vele ecsetelésre, a Corsodyl elég jó hatásfokú nálam így öblögetve-ecsetelve. 2-3 nap alatt a neheze elmúlik vele.

2015. jan. 11. 01:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is így kezdődött nemrégiben egy torokgyulladás, én Phlogosollal öblögettem naponta többször és Strepsils citromos szopogató tablettát is használtam, kb 5 nap alatt múlt el a fájdalom a számban, leveseket ettem és főzelékeket, puha dolgokat.
2015. jan. 11. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!