Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Borotvatol el lehet kapni az...

Borotvatol el lehet kapni az aids virust?

Figyelt kérdés
Tegnap fodrasznal voltam es a borotva egy kicsit felhorzsolta a boromet de utana fertotlenitett de ugy is felek remelem nem lehet semmi baj.
2008. aug. 19. 15:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
igen de az elso voltam az nap es azt mondjak h az aids a szabad levegon 2 oran belul elpusztul ez igaz?
2008. aug. 20. 08:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Én vagyok a borbélyos hozzászóló. Nem az AIDS-et kapja el az ember hanem a HIV vírust, ami jóval később "okozza" az AIDS betegséget. A HIV-et nem olyan könnyű ám elkapni, még egy HIV+ emberrel történő, óvszer nélküli szexuális kapcsolat létesítésekor is "csak" 1:200-hoz az esélye hogy elkapja a másik fél. Szerintem az emberek azért félnek a legjobban a HIV-től, mert egyrészt megbélyegzi az embert, másrészt pedig halálos. Sokan nem tudják hogy pl. a Hepatitis C elkapása után kevesebb ideig él az ember mint a HIV-vel, amivel 20-30 évig is lehet élni, megfelelő kezeléssel és korai felismeréssel. Nem is akarom tovább húzni, a HIV vírus szabad levegőn 15-20 mp alatt elpusztul, de ha mondjuk egy pengén rászáradt vér van, gyanítom az ott nem pusztul el, de javítsatok ki ha tévedek. Kérdező, mindenképpen nagyon kicsi az esélye annak hogy elkapd pont a HIV-et, ehhez kell egy másik is feltétlenül, nálunk nem rohangálnak százezrével (még) szerencsére a fertőzött emberek. De hogy teljesen megnyugodj, pár hét múlva menj szűrésre, én is voltam egyszer, a László Kórházban. Üdv.!
2008. aug. 20. 09:26
 13/14 A kérdező kommentje:
koszonom de meg 16 eves vagyok:P es anyum meg nyugtatott csak azt modta h ne menjek tobbet oda
2008. aug. 20. 09:54
 14/14 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok

Igen, nagyon kicsi az esélye, mert ha egy Aids-es tűvel véletlenül megszúrod pl. a kezedet, még akkor is csak pár %.

2008. aug. 21. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!