Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mennyire árt az antibiotikum...

Mennyire árt az antibiotikum ha ebben a hónapban már a második kúrán vagyok?

Figyelt kérdés
Először 11.-én volt tüszős mandulagyulladásom arra 5 napig szedtem gyógyszert kedden visszamentem, az orvos nem csinált semmit pedig még gennyes volt a torkom, mandulám.. rá 9 napra megint előjött de most a másik mandulámra. most aktil duot szedek. mennyire káros hogy ennyi antibiotikumot szedek ?
2014. dec. 25. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Káros, de nem tudsz mást cisnálni. Az 5 nap után folytatnik kellett volna még, mert így lehet, hogy a második már nem lesz hatásos. Abba ne hagyd a szedést!
2014. dec. 25. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szeptember óta küzdöttem hasonlóval, szeptembertől decemberig 5 antibiotikumos kúra. Anyum elvitt egyik este még november végén ügyeletes orvoshoz, aki segítségképp szerzett nekem fül orr gégészetre időpontot. Ott a fül orr gégész mondta, hogy hagyjuk az antibiotikumot ( ami volt, azt szedjem végig, és ennyi) alatta, illetve utána sós szódabikarbónás gargalizálás, meg propolisz csepp. Nekem mandulaműtétem lesz, már elő vagyok jegyezve. Érdemes időpontot kérned f-o-g-re, mert ott tényleg hozzáértő emberek vannak. Egy háziorvos sokszor annyit lát, hogy oké, piros a gyerek torka, a mandulája esetleg tüszős vagy gennyes, ír rá antibiotikumot, amivel nem lesz jobb. Engem f-o-g-n elküldtek laborba, antisztreptolízinre, ami kimutatja a szervezetben, hogy streptococcus fertőzés áll-e fenn. Nekem igen, mégpedig elég rezisztens baci, ezért nem hat az antibiotikum.

Szóval száz szónak is egy a vége, szódabikarbónás víz, illetve propolisz csepp :) A nyakadat tartsd melegen, langyos mézes tea, 3 nap múlva teljesen jól leszel.

Egyébként az antibiotikum kb 18 órával rövidíti meg a tünet időszakát. ;)

18L

2014. dec. 25. 22:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Szóval inkább halok meg orvos kezétől, mint itt a GYK-n levelező kúrájától. A második író nem semmi kúrát javasolt.
2014. dec. 25. 23:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem tesz jót. Egyszer a dokim azt mondta, hogy az igaz, hogy megöli a bacikat, de ugye nem csak a rosszakat, hanem a jókat is, így pedig egyáltalán nem javasolt "indokolatlanul" enni, mint a cukrot, főleg ha egyszer már nem is olyan régen ugyanerre a problémára nem volt hatásos.

Én pl. nagyon ritkán szedek, évente max egyszer, vagy ennyi sem. Ha szednem kell minden létező mellékhatását érzékelem, tehát biztos hogy nem jó dolog.

Legutóbb egy műtét után kellett szednem, úgy legyengítette az immunrendszerem, hogy minden létező sz*rt begyűjtöttem, amit eltudsz képzelni. Gomba, afták, emésztési problémák... Tovább tartott visszarántanom magam az élők sorai közé, mint felépülni a műtétből.

Mindenképpen menj el fül-orr gégészetre, ez már nem természetes. Egyébként a propolisszal nekem is csak jó tapasztalataim vannak!

2014. dec. 25. 23:08
 5/7 anonim ***** válasza:

#2: A te eseted tipikusan a félművelt, ámde nagyon lelkes beteg esete. Ha az "antistreptolizined" magas, az a Str. pyogenes fertőzésre utal. Ezeknek a baciknak a 100%-a érzékeny penicillinre. A te esetedben valószínűleg a mandula mint góc szerepel, ezért a megoldás a mandulaműtét a sima penicillin helyett.

A szódabikarbónás bohóckodás gennyes mandulagyulladásra nem fog segíteni. Vagy legyőzi a kérdező szervezete a bacit spontán vagy az antibiotikummal.

Kérdező: nem tudom mit kaptál első körben, de az Aktil viszonylag széles spektrumú, ha nem segít, mindenképpen valami tenyésztést kéne csinálni, ha van rá lehetőség.

Két antibiotikumkúra pedig még nem a világ vége.

2014. dec. 25. 23:18
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

csináltak tesztet elsőnél negatív lett. egyébként már kezd felszakadni mert már gennyeset köhögök.

remélem fájdalom hamar elmúlik

2014. dec. 25. 23:20
 7/7 anonim válasza:
Szia, en 5 antibiotikum kuran vagyok tul. Mindegyik utan ra 1 napra vissza jott a mandulagyulladas. Legutobb 10 napig szedtem, es akkor is masnap mar vissza jott a dolog. Nem mentem el orvoshoz, koleszon sos vizes sprayt fujtam az orromba, de nem javult a helyzet. Most az unnepekre haza jottem, es lassan de biztosan kezdek meggyogyulni. Tudni illik a koleszon peneszes volt a fal es szerintem amiatt ujjult mi mindig a dolog. Amugy engem is erdekelne hogy mennyire karos ez a sok antibiotikum, mert orvos szerint az 5 legerosebbet szedtem ki, hozza teszem legutoljara orvos inkabb korhazba kuldott, nem mert mar gyogyszert felirni nekem.
2014. dec. 25. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!