Nem vagyok fertőzött, és nincs is esélye, csak kíváncsi vagyok.
Azt olvastam, hogy aki HIV fertőzött, de szedi a felírt gyógyszert, vagy gyógyszereket, akkor olyan mértékben lecsökken a vírus száma a szervezetében, hogy nem fertőz.
Ez mit jelent? Hogy az ilyen ember lefekszik valakivel, akkor az aktus után a másik személy nem fertőződik meg? Vagy hogy?
Pl ha valakinek felírnak 1 gyógyszert, és azt szedi mindennap.
2014. szept. 11. 17:28
2/8 anonim válasza:
Igen, ezt jelenti. Amúgy az ilyen erős gyógyszer nagyon drága, ezért szegényebb helyeken csak terhes nőknek adják, hogy a gyerek ne fertőződjön meg.
2014. szept. 11. 17:29
3/8 anonim válasza:
Igen csokken a virus a szervezeteben. De olvasd el a no angelos csajt o is szedte a gyogyszert aztan a ket pasi megis megfertozodott.
2014. szept. 11. 17:34
4/8 A kérdező kommentje:
Én csak valami Atripla gyógyszerről tudok. AZ ilyen?
2014. szept. 11. 17:38
5/8 anonim válasza:
Semmire nincsen garancia. Az antiretrovirális kezelés csökkenti a fertőzőképes vírusok számát, de nem garantálja, hogy az illető nem fertőz tovább. Eszembe nem jutna nemi kapcsolatot kialakítani egy ilyen beteggel.
2014. szept. 11. 19:34
6/8 anonim válasza:
Biztos információt írok!
1:33000 az esély hogy meg fertözzön valakit.Egy eset történt az US A-ban de az sem tiszta ügy!!
2014. szept. 13. 12:11
7/8 A kérdező kommentje:
Szóval ha valaki szedi azt az 1 vagy 2 gyógyszert, akkor szinte majdnem 0% az esély.
2014. szept. 13. 12:26
8/8 anonim válasza:
Mo-n akinek van TB-je annak ingyenes a gyógyszer.
És aki szedi, valóban úgy lecsökken a virus szám, gyakorlatilag nulla a vérében hogy nem tud fertőzni.
Férfiak nőtől amúgyis nehezen kapják el.
A terhes nők gyógyszer mellett se tudják átadni a babának a virust. De biztonsági okokból inkább nem szoptatnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!