A megfelelően, és időben KEZELT HIV fertőzött alany annak ellenére, hogy HIV marad, fertőz is?
Triviálisnak hangzik a kérdés, az ember élből vágná rá, hogy naná, hiszen hordozza a vírust, de azt olvastam egy oldalon, hogy az idejében kezelt HIV beteg, ha még az AIDS kialakulása előtt megfelelő kezelést kap (élete végéig), akkor nem fertőző... Ezt első sorban baromságnak érződik, de nem tudom mi az igazság...
Kérem csak olyanok válaszoljanak, akik biztosra tudják a választ, nem csak egy erős, logikus következtetése van.
Köszönöm!
a vér-agy gáton a t limfociták se jutnak át, így a gyógyszernek se kéne "követnie"... Hmm... A vér-agy gát minden fehérje méretű szar kiszűr, elvileg t-sejt nélkül natúran a vírusnak se lenne szabad átférnie..
Persze elfogadom a válaszod, tudom, hogy az "el nem érhető" helyekről mindig újrafertőz néhány sejtet a hiv, de basszus, ilyen banánhéjon múlik, hogy a hiv nem(/se) gyógyítható? :S
Nem vagyok immunológus, csupán egy ex-biosz szakos, aki anno otthagyta a főiskolát. Szóval vérprofi immunológiai levezetést nem tudok adni.
Úgy tudom - sok utánaolvasás után - hogy elvileg akinek rendesen karban van tartva a betegsége, annak nincs, vagy a fertőzéshez szükséges mennyiségnél jóval kevesebb aktív vírus van a vérében.
Bár én azért nem mernék gumi nélkül lefeküdni egy HIV+ nővel...
"akkor már csak azt kéne megoldani, hogy a megfertőzött (átírt kódú sejtek) is elpusztuljanak, és kész a hív ellenszere?"
Csak? Azért remélem, tudod, hogy ez még a mostani technikai feljettség mellett is közel lehetetlen? DNS alapján kiszúrni, hogy melyik a beteg sejt, és azt elpusztítani?...
Na meg vannak helyek a szervezetben, ahol meg tudnak bújni a sehtek akár évtizedekig. Azt olvastam, hogy a legnagyobb probléma, hogy ezeket a vírusokat nem tudják kiirtani.
a kezelt hiv fertőzött személy nem fertőz meg másokat.
3 havi kontroll során mindig ellenőrzik a virus számot ami a gyógyszerek miatt gyakorlatilag 0. Igy lehetetlen átadni a virust.
Van olyan aki fél év után se fertőzte meg a barátját, holott még a lány nem is tudta h előző kapcsolatából elkapta a virust és fertőző képes.. Persze aztán elkezdte szedni a gyógyszereket és minden rendben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!