Mennyi esély van rá, hogy elkapjam a bárányhimlőt?
Figyelt kérdés
Szóval 13 éves lány vagyok és még nem kaptam el a bárányhimlőt, és most az osztályomban egy lány elkapta a bárányhimlőt és mennyi esélyem van rá ,hogy elkapjam.Mert úgy halottam hogy 1 hétig nem jön ki de közbe fertőz.
Nem vagyok ezzel a lányal nagyon barát mármint nem ülünk egy patba meg ilyesmi..
2010. jan. 11. 18:15
1/4 anonim válasza:
Jócskán felnőtt ember vagyok. 13 éves koromban a Heim Pál Gyermekklinikán feküdtem a Kisded osztályon. Ott a pici babáktól kaptam el, ha akartam, ha nem. Bevallom így utólag jobb is hogy kijött rajtam, hiszen ha egy terhes kismama kapja el, annak súlyos következményei lehetnek. Tehát amikor 22 éves koromban terhes lettem egy cseppet sem bántam, hogy ezzel a betegséggel védettséget szereztem, és nem kellett félnem a bárányhimlőtől.
2/4 anonim válasza:
Nem kell hozzá egy padban ülnötök, hogy elkapd. A bárány himlő vándor vírus. Megcsinálja azt is, hogy kimegy az ajtón és bemegy egy másikon, szóval... Akár az egész osztály elkaphatta, de akár a szomszéd teremben levők is.
3/4 anonim válasza:
szió hát megvan rá az esély ,hogy elkapd.én 1,5 éve voltam bárányhimlős 15 évesen:/
a tesóm ovijába voltak bárányhimlősek a picik.senki nem kapta el a családban csak én:/
4/4 anonim válasza:
A bárányhimlő a tünetek megjelenése előtt egy nappal fertőz csak (nem egy héttel). Szerintem van rá esélyed hogy elkaptad, de nem sok. Amúgy meg jobb lenne túlesned rajta most, ahogy az első hozzászóló is írta, mert akkor terhesen nem kell félned, hogy esetleg akkor fertőződsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!