Orvosolható-e, ha valaki örökölte a szemölcsöket?
Mindenhol azt hallottam,hogy ezt egy valami HPV nevű vírus
okozza,amit nem megfelelő tisztálkodás esetén vagy szexuális úton lehet elkapni.Nos nekem NEM ilyen van.Kábé 4-5 éves koromban jöttek ki a lábamon és karjaimon az elsők.Ezek először aprók voltak,de évek alatt (velem együtt)nőttek.És idővel egyre több jelenik meg az egész testemen.Több fajta is van,valamelyik világos,gomb alakú,valamelyik sötét színű és lóg.ÉS NEM MÚLIK EL!
Szerencsére az arcomon egy sincs,de a hasam és a mellkasom
kész tenyészet!Apám is ilyen rusnyán néz ki,tele mindenféle formájú és méretű kinövéssel.Most 20/F vagyok,de félek,hogy mire annyi idős leszek,én is ilyen szörnyen csúf leszek!Ezt tuti örököltem,mert apám mesélte,hogy az ő családjában mindenkinek voltak szemölcsei,az ő apjának,a nagyapjának,a dédapjának,és így tovább!!Előtte még soha nem is hallottam ilyesmiről.Teljesen lesújt,úgy érzem,meg vagyok átkozva ezzel a ,,kórral"!Sajnos a szüleim nem vittek el bőrgyógyászhoz,még kiskoromban,a kezdetek kezdetén.Én meg félek vele elmenni orvoshoz.Az a baj,hogy ha leszednék,ami most van,jönnének újabbak!Van rá valami megoldás??Kérlek,segítsetek!
Mindenképp el kéne menni egy bőrgyógyászhoz, mert sajnos sok minden okozhat "szemölcsöket", nemcsak vírusok. Ha családi halmozódás is van, akkor pláne, mert néhány familiáris szindrómában is vannak különböző bőrelváltozások, melyek azt jelezhetik, hogy az illető hajlamosabb a rákra. A "szemölcs" szót azért tettem idézőjelbe, mert köznapi használatban szinte minden bőrből kiemelkedő dolgot szemölcsnek hívnak, valójában pedig nem azok.
De nem tudom, hogy neked milyen fajta szemölcseid vannak, az is lehet, sőt valószínű, hogy csak kozmetikai problémát okoznak, semmi súlyosabbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!