Aki HIV+ az kaphat védőoltásokat? (H1N1, influenza, stb)
Figyelt kérdés
mert ha HIV vagy AIDS + védőoltásra keresek, csak a HIV elleni védőoltásra onatkozó találatok jönnek. Nem vagyok érintett, csak sokat olvastam az AIDSről mostanában, és ez felmerült mint kérdés, de sehol sincs rá válasz.2010. jan. 3. 16:42
1/3 anonim válasza:
vakcinát, vagyis legyengített vírust nem kaphat, mert pont az immunrendszere a trapa, azon átrágja magát az is.
a sima szezonális inflenzából van nekik külön egy olyan szérum, amiben inaktivált a vírus.
h1n1ből nem tudom, de szerintem csak egyfélét csináltak.
2/3 A kérdező kommentje:
na igen, pont ezért kérdeztem, mert ez tök szar ellentmondás, hogy nekik kéne a legjobban védekezniük ilyesmik ellen, hiszen az immunrendszerük nem működik, de ha nem működik, akkor valószínűleg az oltás sem működik, hiszen abból is csak betegség lehet :(
2010. jan. 3. 16:50
3/3 anonim válasza:
Mo.-n mindkét influenza elleni oltásban inaktivált vírus van, szóval megkaphatják.
Amíg pedig csak HIV+, és a Cd4+ sejtszáma közel normális, addig pedig szerintem még a leggyengített kórokozókat tartalmazó oltásokat is megkaphatja, hiszen ekkor még működik az immunrendszere, és az oltás kevesebb kárt okoz, mint a ténylegesbetegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!