Elhiszi ezt nekem az orvos, vagy nagyon ciki? Mi a fenétől hullottam így szét?
Én magam is nehezen hinném, ha nem velem történne: szinte egyszerre lett fertőzésem a nagy lábujjaim körmén, a combjaim között és a mellbimbómon!
A lábkörmöm pont egy új cipő vásárlása után kezdett elszíneződni, úgy egy szűk hónapja. Először azt hittem, csak a festett bőr színezte be, vagy megnyomta a cipő, de már látszik, hogy ez valami más: a köröm tövénél sötétbordós, mintha véraláfutás lenne, a vége felé lassan vajszínű-sárgásba megy át.
A combjaim belső fele szinte egyik napról a másikra (kb.1 hét alatt) bebarnult egy-egy tenyérnyi folton, a lágyékvonaltól indulva, lefelé. Nem viszket, nem hámlik, "csak" ocsmány, gusztustalan barna. Ez szinte biztos, hogy gomba, ugye?
A mellbimbóm pedig tegnapelőtt viszketett egy kicsit, nem törődtem vele, de tegnap reggelre kipirosodott és váladékozó kiütés-félék jelentek meg rajta. Estére néhány hólyagocska kipukkadt és a pólomat összevéreztem borsónyi pöttyökkel. Egyelőre nem terjed, de aggaszt.
Mi a fene lehet, ami ilyen gyorsan, ennyi helyen, szinte egyszerre "támad"? Nem hiszem, hogy ilyesmivel szívesen látnak az ügyeleten, viszont nemigen tudom, mit tehetnék, hogy hétfőig ne rohadjak el elevenen :=)?
Nem hiszem, hogy érdemes ezzel ügyeletre menni, hiszen biztosan nem súlyos, de mégis mit tehetnék (kenjem valamivel, stb?), hogy lassítsam hétfőig (csak a mellbimbóm aggaszt, a többi jelenleg valóban inkább esztétikai, mintsem közérzetet befolyásoló elváltozás)?
A fene belém, hogy nem vettem annyira komolyan, hogy most a két ünnep között elmentem volna dokihoz! Arra gondoltam, ilyenkor úgysincs nagy kedvük dolgozni, csak félvállról intéznének el, inkább várok jan.4-ig. Erre lerohad a mellbimbóm is! Téboly!
Mindenkinek köszönöm! Azt gondoltam, ilyesmivel nem illik ügyeletre menni, oda csak olyan mehet, aki nagyon rosszul van. Én - leszámítva, hogy egyre több helyen furcsa a bőröm meg a körmöm - rózsás közérzetnek örvendek. De megnyugtattatok, akkor mégiscsak elmegyek.
Utolsó, mire gondoltál? A vérmérgezéshez nem kell nyílt seb, ahol bemegy a kórokozó? Nem az erek fokozatos elszíneződése és az érintett nyirokcsomók duzzanata a tünete? Akkor lehet, mégsem tudok a betegségről eleget. Kérlek, írd meg, mire céloztál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!