Lepedékes nyelv antibiotikum után, mikor múlik el?
Sziasztok!
Szőrtüszőgyulladásra Aktil Duo-t kaptam, már 1 hete elfogyott, de fül- orr- gégészeten észrevették, hogy fehér lepedékes a nyelvem hátsó része. Rossz leheletem nincs, tisztítás után nem vérzik, Phlogosol oldattal öblögetem a szám, de változás 4 nap óta még nem történt.
Néhány antibiotikum válogatás nélkül öli meg az ártalmas és hasznos baktériumokat, ezért ilyenkor néha gombás fertőzés (is) ellepheti a test különböző, főleg nevekben dús részeit. Ezek aztán néha viszketnek, néha nem. Utána kellene nézetned, nincs-e egy kis gombás ferőzésed. Ezt aztán valamilyen fongiciddal eltümtethetik. Mindenképpen elemeztetni kellene a lepedéket, nehogy jobban elterjedjen, mert ez később kellemetlen következményekkel járhat.
Lehet azonban egyszerű reakció is, ez esetben ez néhány nap alatt eltűnik, és ilyenkor semmit nem kell tenned.
Jobbulást kívánok!
a jutavit megbízható márka.
ebben az esetben táplálkozásra gyanakodnék, illetve a phlogosol helyett valami gombaölő szerre lenne szükség, ha egyáltalán gomba.
ha gomba, és nem tűnik el ezután sem, akkor a csökkent immunrendszer, vagy felborult szájflóra (pl túl sok szájvíz használata, rossz fogkrém) lehet az oka, esetleg egyéb betegségre utalhat, pl cukorbetegség, rák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!