Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet, hogy azért vagyok...

Lehet, hogy azért vagyok mindig beteg, mert nem kaptam anyatejet?

Figyelt kérdés
Az immunrendszerem 0, gyakorlatilag mindent azonnal elkapok, ezen felül könnyen törnek a csontjaim, nem tudok hízni, szóval vannak gondjaim rendesen. Orvos által összeállított étrendem van a kóros soványság miatt (pedig zabáltam mindig is), többféle vitamint is szedek. Lehet hogy mindez azért van, mert anyának nem volt teje és sosem szoptatott? 90-es évek elején születtem, kecsketejet kaptam, ahonnan származom ott nem volt divat a tápszer. Egyke vagyok, de a családban mindenki erős felépítésű "svábos" ember, csak én vagyok ilyen csoffadt.
2014. máj. 2. 18:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudhatom, mi az ok, de én se kaptam anyatejet, viszont jó géneket igen és sosem vagyok beteg, nem szedek semmit és inkább fogyni akarok... Soktényezős az ember egészsége.
2014. máj. 2. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Az anyatejnek 6 hónapos korig van jelentősége, de maximum 1 éves korig. Semmi köze ahhoz, hogy most milyen bajaid vannak.
2014. máj. 2. 18:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Itt valami komoly betegség áll a háttérben, a szervfunkciók milyenek, vérképbeli eltérések?
2014. máj. 2. 21:29
 4/7 anonim ***** válasza:
De nagyon sok köze van a mostani állapotodhoz az anyatej hiányának! Olvass utána interneten, bebizonyították, hogy az anyatejen felnövekvő felnőttek sokkal egészségesebbek, mint a tápszeren felnőttek! Sajnos! :( Az anyatejet semmilyen tápszer nem tudja pótolni! Én sem kaptam gyerekkoromban és a testvérem se, mi is állandóan betegek vagyunk... Például az égvilágon mindenre allergiásak vagyunk, amellett hogy állandóan elkapunk minden betegséget! Az immunrendszerünk nem tudott kifejlődni az anyatej hiánya miatt gyerekkorunkban! A szüleim pedig azért nem vettek nekem és a tesómnak pótanyatejet, mert drágálták!!! Ugyanis anyumnak nem volt teje. Nem értem, hogy miért vállaltak a szüleim gyereket, ha még az anyatejet is sajnálták tőlem.. Pedig meg tudták volna venni, csak nekik más volt fontosabb! Az ilyenek tényleg ne vállaljanak gyereket! :( :( :(
2015. aug. 18. 11:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. És a tesómnak egy súlyos betegsége is van, amit nem szeretnék részletezni... Biztos vagyok benne, hogy ha kapott volna anyatejet akkor nem lenne tartós beteg. :(
2015. aug. 18. 11:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Vannak kevesen akikben nem okoz kárt az anyatej hiánya, de az anyatej nélkül felnőtt emberek többségében nagy károkat okoz.
2015. aug. 18. 12:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es válaszoló, ennyi baromságot ritkán szoktak itt összehordani.

Kezdjük ott, hogy attól még, hogy valami fönt van az interneten, még nem biztos, hogy igaz (jó eséllyel nem az).

Az anyatejet magyarországon az OEP fizeti ha szükséges, mindig is így volt, tehát az, hogy a szüleid drágállották... Ezt is bevetted?

Az immunrendszer pedig nem az anyatejtől vagy annak hiányától fejlődik vagy nem fejlődik, hanem a magát az immunrendszert érő ingerektől.

Csecsemőknek az anyai immunitás, amit az anyától kap (nem az anyatejjel!), fél éves korig tűnik el teljesen, de addigra építi fel a sajátját. Ebben segít az anyatej, de nem leszel egy roncs ha nem kapod meg.

Neked és a testvérednek egészen más bajotok van, aminek semmi köze ahhoz, hogy kaptál-e anyatejet vagy sem....

2015. aug. 19. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!