Az Aftára (szájban lévő seb) mi a legjobb megoldás ha nincs nálad orvos által felírt gyógyszer amivel kenegetni kéne?!
én ezüstkolloiddal szoktam lekezelni, öblögetni
bioptron lámpa ha van..
A tuti: Vagothyl. Töményen, fülpálcikával rányomni, de csak az aftára, egészséges nyálkahártyára nem, mert felmarná.
Az ezüst-nitrátot már leváltották a fül-orr-gégén, az említett Vagothylra. Ez vényköteles.
Vény nélkül ami hatásos lehet: Mundisal, Aloclair, Aperisan, Glycosept. A semmitől jobb még a Listerine és a Corsodyl is, de a fentebbiek jók, amíg nincs Vagothyl.
Grapefuitmag kivonat, pár példa:
A GRAPEFRUITMAG KIVONAT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI:
# Vírus-szemölcs (verucca), herpesz vagy nátha esetén
# A szájüreg és a fogak , kisebb fekélyek, szájpenész, gombás fertőzés, rossz lehelet, szuvasodás, fogkő, fogínygyulladás esetén
# A torok és az orr fertőtlenítésére nátha, köhögés, rekedtség, torokfájás, gégegyulladás esetén
# Szőrtüszőgyulladás, vágott seb, bőrkiütés, övsömör, ekcéma, szemölcs, bőrgomba, korpásodás, fejtetű esetén külsőleg
# Gyomor-, bélrendszeri problémáknál: hasmenés, gombásodás estén, ezen kívül étvágy- és emésztésjavító, segít a normális bélflóra rendezésében
Ezüst kolloid oldat,de nem mindegy hogy ki a gyártója.A Vagothylról még nem hallottam,de jónak hangzik.
A grapefruit mag kivonat semmire való egy nagyobb aftára,nekem legalábbis nem használt..A fogászatban egy Clumski nevű igen csípős/mentolos,kámforos/ ízű oldat is hatásos.De mivel vírus okozza,így van egy idő amíg eljárja a maga idejét..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!