Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Arcüreggyulladásánál miért...

Arcüreggyulladásánál miért kell felszúrni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 22. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Akkor szoktak arcüreg öblítést végezni,ha a szokásos enyhébb megoldások nem használnak:melegítés,orrcseppezés,antibiotikumok.

Mivel az arcüregekben így folyamatosan egyre több váladék,genny szaporodik fel,nyomja az arc csontjait,és ráhúzódhat a fülekre,le a garatra és nemegyszer az agyban is károsodást okoz,ha nem kezelik időben.

Szó szerint felszúrják mindkét arcüreget,röntgen birtokában,kb 25 centis lándzsákkal,áttöve az arcüreg csontját,így hirtelen a felhalmozódott genny kiürül.

Van mikor a beteg saját maga fújja ki a váladékot egy elé rakott vesetálba,orrában a lándzsákkal,de van mikor vákuummal kiszívják a lándzsákon keresztül.

Ijesztő,de egyáltalán nem fájdalmas!!!

És hatalmas megkönnyebbülés utána a betegnek,szinte azonnal megszünnek a panaszok.

Ambuláns eljárás,felszúrás után haza lehet menni.

2009. dec. 22. 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Az előző válaszolónak valószínűleg nem szúrták még fel az arcürgét , mert akkor nem írta volna, hogy nem fájdalmas. Nekem vagy 10x szúrták fel az arcüregem és nem kívánom senkinek, adtak érzéstelenítőt de nem sokat ért. Nekem iszonyatosan fájt ezzel nem akarlak elkeseríteni. a vége az lett ,hogy kétszer meg is kellett operálni, mert ciszta és polip is keletkezett. Kérdésedre válaszolva tényleg csak akkor szúrnak ha már más nem használ.
2009. dec. 22. 16:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Elsőválaszoló vagyok,de igen nagyon sokszor felszúrták már,de nekem egyszer sem volt olyan húú de fájdalmas.Én is kaptam érzéstelenítőt,feldugtak az orromba két hurkapálcát amin Lidocain volt,és a nyomáson,recsegésen kívül nem éreztem fájdalmat.Vagy csak nekem magas a fájdalom küszöböm,vagy a dokim is ügyes volt.
2009. dec. 22. 16:51
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm.:)
2009. dec. 24. 09:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!